print
Peste 45 de tineri din stânga Nistrului participă la Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din regiunea Transnistreană
05.08.2019
443 Accesări
„Este important ca tinerii din toate regiunile să aibă posibilitatea de a se dezvolta personal, a fi la curent cu noile tendințe de leadership și a crea o comunitate de adolescenți cu viziune și inițiativă. În acest scop, Fundația Est-Europeană depune toate eforturile de a reuni acești tineri minunați, într-o Școală de Vară interactivă și, sperăm noi, productivă.”, ne explică Dina Șevcenco-Donțu, coordonatoarea programului Fundația Est-Europeană, Moldova.
 
Un concept esențial, pe care trainerii de la Academia ”Nicolae Dumitrescu” vor să îl transmită tinerilor este că „Servant Leadership e o filozofie de leadership, care accentuează importanța servirii leader-ului întru scopurile echipei, pe care o conduce, cu obiectivul de dezvoltare personală și perfecționare a fiecărui membru.”, ne explică unul din traineri.
 
„Această Școală de Vară îmi oferă oportunitatea de a afla o nouă abordare a leadership-ului și anume filozofia de Servant Leadership. Aici avem ocazia să cunoaștem mai mulți adolescenți, care gândesc ca noi și au aceleași scopuri de a schimba societatea în care trăim. Aceste câteva zile de training-uri împreună ne vor apropia și vor forma o nouă comunitate de tineri cu inițiativă.”, relatează o participantă a Școlii de Vară pentru Fondurile de Tineri din regiunea Transnistreană.
 
Tinerii leaderi vor avea parte și de un program distractiv cu seri de cinema, dansuri, dar și o plecare la Orheiul Vechi, pentru a cunoaște locurile pitorești din țară și a face câteva activități de team building în aer curat.
 
„Abia aștept să mergem la Orheiul Vechi împreună și să ne distrăm în aer liber. Îmi place mult această Școală de Vară și mă bucur că pot cunoaște alți adolescenți de vârsta mea și să ne împărtășim cu ideile și planurile noastre de viitor.”, ne spune un alt tânăr entuziasmat din cadrul Școlii de Vară. 
 
Fondurile pentru Tineri, finanțate de către Uniunea Europeană, sunt administrate de către adolescenții din stânga Nistrului, iar tinerii primesc instruire în domeniul dezvoltării comunitare. Programul își propune constituirea, promovarea și administrarea transparentă a unui fond special, destinat inițiativelor tinerilor și comunităților rurale.
 
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere - construim punți între societatea civilă și comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului”, implementat de Fundația Est-Europeană, din resursele financiare ale Uniunii Europene și Suediei.
Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate