print
Festival tehnologic internaţional „Mini Maker Faire” la Chișinău
13.10.2018
1790 Accesări
Domeniul tehnologiei nu are limite, astfel că roboţii asamblaţi şi programaţi sunt gata să fie utilizaţi la scară mare.
 
„Noi am venit cu robotul care am fost în Mexic la competiţia internaţional de robotică, la care am luat locul trei. El strânge cutiile, câte trei cutii şi le pune în anumite găuri”, Realizăm fito lămpi speciale pentru plante, creştere plantelor, cât în încăperi înguste, acasă şi sere. Ele înlocuiesc razele solare”, „O mână robotică. Mai multe platforme pentru studii, concomitent am organizat şi un workshop, se numeşte Robot Factor”, au spus participanții.
 
Vizitatorii au rămas impresionaţi şi au participat la workshop-uri.
 
„Învăţ la programare şi e foarte interesant să vedem din ce sunt făcute toate microschemele”, „Aştept să particip la workshop-ul de sudare, îmi place acest eveniment”, „Interesant, copiii au la ce se uita, pot să vadă ce să facă ei pe viitor cu mâinile lor”, au declarat vizitatorii.
 
Un punct de atracţie a fost şi lansarea rachetelor propulsate cu apă. Organizatorii spun că ideile originale sunt o investiţie în viitorul tehnologiei.
 
„Avem participanţi care expun proiectele care au lucrat în timpul anului şi companii care expun produsele lor. Promovăm tehnologia, în oricare manifestare, fie în artizanat, meşteşugărit, inginerie, IT”, a relatat coordonatorul Mini Maker Faire.
 
Primul eveniment Maker Faire a fost organizat în California în 2006. Moldova s-a alăturat acestei mişcări din 2017.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate