print
Expoziţie de fotografii la Primăria capitalei despre problemele din Chişinău şi Cernăuţi
19.10.2018
413 Accesări
Fotografiile sunt realizate în tehnica PhotoVoice şi reprezintă cele mai acute problemele sociale, care necesită intervenţia urgentă a autorităţilor, cum ar fi sărăcia, migraţia, clădirile distruse, lipsa locurilor de joacă pentru copii, câinii vagabonzi.

„În această imagine este vechiul parc de la Valea morilor, care stă în paragină, este acoperit cu diferite sacoşe şi un set funcţional, accesul este interzis, eu cred că el ar avea un potenţial distractiv şi economic pentru copii”, a declarat participantul Vasile Păluță.

„Problema pistelor pentru biciclişti în parcul Valea morilor, ceea ce mă deranjează a fost amplasarea lor incorectă. Oamenii nu respectă aceste piste”, susține participanta Esmiralda Zavtres.

„Îmbătrânirea ţării noastre, pustiirea satelor, o fetiţă descrie satul unde locuiau bunicii ei, avea o prietenă acolo, acum fata este plecată în Franţa cu părinţii, casa a rămas pustie şi se dărâmă”, a mai spus diriginta Iulia Baierle.

„Ideile pe care le-au implementat copii sunt foarte interesante. Au transmis ce au ei în suflet, probleme care dor”, spune vizitatorul, Marian Parangachi.
Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a apreciat iniţiativele tinerilor, în special în privinţa câinilor vagabonzi.  

„Vă rog să vă implicaţi ca voluntari, când o să fie ocazia să avem suportul vostru, a-ţi fi de mare ajutor, mai ales dacă vă doare sufletul pentru animalele de companie rămaşi în stradă. Eu aş avea nevoie atât de deschiderea voastră, cât şi de minţile voastre luminate ca împreună să încercăm să schimbăm lucrurile”, a declarat Ruslan Codreanu.

Expoziţia cuprinde 50 de fotografii realizate de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate