print
Limba engleză poate fi studiată gratuit la Biblioteca Naţională
27.09.2018
61 Accesări
Tinerii care vin la centru  spun că tind să-şi dezvolte abilităţile de comunicare, întrucât engleza este una dintre cele mai solicitate limbi de pe glob.

„Îmi place limba engleză. Vreau să cunosc limba engleză fiindcă simt că este în permanentă necesitate, în oricare ţară nu ai merge ea este o limbă de interacţiune”, susține o vizitatoare a Bibliotecii Naționale.

„Deseori întâlnim persoane native vorbitoare de engleză care povestesc o mare parte din viaţa lor. Mă ajută în mare parte în a comunica”, declară o altă vizitatoare a bibliotecii.

La clubul de discuţii sunt invitaţi în calitate de formatori, vorbitori nativi a limbii engleze, din diferite colţuri ale lumii.

„De obicei ne străduim să invităm vorbitori nativi care sunt din Marea Britanie, din Australia, Statele Unite, care vin la clubul de discuţii să discute la diferite teme cu elevii din diferite instituţii. Activităţile sunt diverse, dar sunt un şir de activităţi ce le vom implementa în acest an”, a declarat Larisa Guzun, directorul Asociației Profesorilor de Limbă Engleză.

„Vor fi puse în discuţie metodele moderne de studiere a limbii engleze şi nu în ultimul rând va fi pusă în discuţie cartea, chiar şi cartea în limba engleză. Ei vor interacţiona cu acea donaţie de carte cate vine din partea Consiliul Britanic”, a declarat Elena Pentelei, directorul Bibliotecii Naționale.

Centrul de resurse a fost deschis grație unui Acord de cooperare între Consiliul Britanic, Asociaţia Profesorilor de Limbă Engleză şi Biblioteca Naţională.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate