print
Școala de vară YouthBank ediția 2018 a reunit 110 tineri de pe ambele maluri ale Nistrului
12.07.2018
395 Accesări
În cadrul Școlii de vară YouthBank, ediția 2018, tinerii au fost implicați în diverse activități de formare a deprinderilor de lucru în echipă și de luare a deciziilor în comun, de stabilire a priorităților, de dezvoltare a gândirii strategice și de soluționare a divergențelor prin negociere și comunicare eficientă. Echipa de traineri de la Academia Nicolae Dumitrescu a implicat participanții în activități de identificare a punților de legătură între ei și de dezvoltare a  abilităților de comunicare.
Pe lângă alte activități de instruire, tinerii au participat la ateliere de educație mediatică, programare și robotică și nu în ultimul rând, învățare antreprenorială. 
 
Seara diversităților a fost momentul când tinerii au avut posibilitatea să se cunoască reciproc într-un cadru informal, și-au demonstrat ingeniozitatea și abilitățile artistice. De asemenea, aceștia au dat dovadă de operativitate, eficiență și creativitate în planificarea, organizarea și desfășurarea întregii activități fără implicarea adulților.
 
Pe durata Școlii de vară, tinerii a avut ocazia să-și facă prietenii noi cu tinerii din alte regiuni ale țării, să descopere interese comune, dar și să afle mai multe despre implicarea tinerilor în viața comunităților din care provin și rolurile asumate de aceștia în sprijinirea semenilor lor. 
 
Școala de vară este un eveniment organizat anual în cadrul Programului YouthBank, realizat de Fundația Est-Europeană din resursele Guvernului Suediei și Uniunea Europeană.
 
Programul YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, spiritul de inițiativă civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.  
 
Fondurile pentru Tineri sunt administrate de către adolescenții din raioanele unde este prezent acest program, selectați și instruiți pentru a constitui, promova și administra în mod transparent un fond special, destinat inițiativelor tinerilor din mediul rural și urban.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate