Prima   |  Resurse ONG și parteneri | Tineri din satul Olănești, Ștefan Vodă, au fost informaţi despre oportunităţile UE

Tineri din satul Olănești, Ștefan Vodă, au fost informaţi despre oportunităţile UE

14.12.2019   466 Accesări  
„Împreună mai puternici” a fost genericul unei activităţi, desfăşurată recent în satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă. Aceasta s-a înscris în cadrul campaniei de informare „Vorbește cu UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Programul de Granturi 2020 pentru organizaţiile de tineret, lansat
25.12.2019   687 Accesări   
Realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului, premiate la Gala ONU
07.12.2019   486 Accesări   
 
 

Programul s-a desfăşurat la Liceul teoretic ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Olăneşti, în cadrul seminarului metodic de atestare a pedagogilor. Participanţii şi-au  propus să sporească nivelul public de informare asupra oportunităților de educație, de calificare profesională și de dezvoltare personală, oferite de Uniunea Europeană cetățenilor Republicii Moldova.

Pentru cei prezenţi au fost pregătite materiale de informare, pliante, secvenţe foto şi video, istorii de succes ale oamenilor de afaceri care au reuşit cu sprijinul Uniunii Europene. La rândul lor, elevii au avut mai multe întrebări referitor la viaţa şi obiceiurile statelor din spaţiul european, istoria integrării UE ş.a.

Agenda evenimentului a inclus un schimb de discursuri între elevi, precum şi proiectarea documentarelor „Satele Moldovei mele” şi „Emigrarea va lăsa satele pustii”. Tinerii au spus că ceea ce-și doresc este „o viață mai bună, un trai decent, condiții de învățământ la standarde europene, o viață stabilă cu o societate în care copiii cresc alături de părinți”. De asemenea, elevii din Ştefan Vodă au fost informaţi despre  posibilităţile pe care le oferă UE  tinerilor din Republica Moldova, despre cele mai solicitate și active proiecte cum ar fi Erasmus, YouthBank Moldova, eTwinning etc.

„A fost o informaţie foarte utilă pentru noi şi vom profita de şansa oferită de UE, implicându-ne mai activ în proiecte. Asta pentru a putea avansa în plan intelectual și profesional ca, ulterior, să deschidem afaceri aici în țară, pentru a o vedea mai prosperă și, astfel, să contribuim la întoarcerea concetățenilor acasă”, au afirmat mai mulţi participanţi la eveniment.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney