Prima   |  Resurse ONG și parteneri | Proiectele finanţate de UE pot fi găsite pe o platformă on-line

Proiectele finanţate de UE pot fi găsite pe o platformă on-line

15.10.2019   293 Accesări  
Toate proiectele finanţate de Uniunea Europeană în Republica Moldova vor putea fi găsite pe platforma on-line - EU4Moldova.md, lansată astăzi oficial. Potrivit Ambasadorului UE, Peter Michalko, platforma va servi pe viitor şi ca un instrument de planificare a activităţilor de dezvoltare a localităţilor.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Programul de Granturi 2020 pentru organizaţiile de tineret, lansat
25.12.2019   280 Accesări   
Tineri din satul Olănești, Ștefan Vodă, au fost informaţi despre oportunităţile UE
14.12.2019   214 Accesări   
 
 

În total, Uniunea Europeană a finanţat în ţara noastră peste 1000 de proiecte, în valoare totală de aproape un miliard de euro, care au generat şi peste 15 mii de locuri de muncă.

„În fiecare moment avem în desfăşurare în Republica Moldova peste 150 de proiecte. Este vorba şi despre multe programe regionale la care Republica Moldova participă ca ţară a Parteneriatului Estic, şi aici este vorba despre o şansă de dezvoltare ca sa fie Republica Moldova frumoasă, un loc foarte bun pentru oameni aici să trăiască”, a spus Peter Michalko, ambasadorul UE în Moldova.

„Acolo identifici acele surse de finanţare care îi pot ajuta pe aceşti concetăţeni ai noştri în primarii în şcoli în grădiniţe, în spitalele din toate raioanele, să ştie unde se pot adresa direct pentru a obţine finanţări zeci şi sute de măsuri prin care UE ne ajută să construim Europa acasă, asta este miza proiectelor, rolul ministerului de Externe şi al Guvernului este asigurarea unei dinamici de reforme pozitive”, a spus Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney