Prima   |  Dezvoltare regională | Autorităţile încurajează tinerii să se implice în procesul decizional

Autorităţile încurajează tinerii să se implice în procesul decizional

30.11.2017   625 Accesări  
Autorităţile creează un cadru în care fiecare locuitor al ţării să aibă şanse egale pentru succes, dar tinerii trebuie să se implice şi să fie pro-activi pentru a profita de oportunităţile existente. Îndemnul vine din partea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Femeile de la sate sunt chemate să se implice mai activ în afaceri și procese decizionale
15.12.2018   130 Accesări   
Republica Moldova va avea o nouă strategie de dezvoltare pe termen lung, „Moldova 2030”
14.12.2018   47 Accesări   
 
 

Autorităţile creează un cadru în care fiecare locuitor al ţării să aibă şanse egale pentru succes, dar tinerii trebuie să se implice şi să fie pro-activi pentru a profita de oportunităţile existente. Îndemnul vine din partea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu şi a fost făcut la deschiderea conferinţei „CICDE open talks” - „Democraţia se învaţă - abordări inovative”, relatează Mesager.

Andrian Candu a discutat cu cei peste 150 de tineri, studenți, elevi și profesori. El i-a încurajat să se implice în procesul decizional, utilizând mecanismele existente inclusiv petițiile, participarea la dezbaterea publică a proiectelor, programul de stagii din Parlament, dar şi implicarea în activităţile societăţii civile.

„Contează foarte mult pentru toţi tinerii ca să înţelegem cât de important este să vă implicaţi şi pentru ca să vă implicaţi trebuie să fiţi motivaţi. Contează ca fiecare dintre voi, indiferent de vârstă să ne implicăm, să fim foarte interesaţi în ceea ce ne înconjoară şi nu doar când este vorba de politică”, a menționat speakerul Parlamentului.

Prezentă la eveniment, Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă a Națiunilor Unite și Reprezentantă Permanentă PNUD, a menționat că participarea activă a cetățenilor nu poate avea loc peste noapte,  atunci când persoanele ating vârsta de votare. Potrivit ei, acest lucru se învață acumulând zilnic experiență, analizând oportunitățile pe care le au tinerii pentru a participa în procesul de luare a deciziilor.

La eveniment au participat peste 150 de tineri, studenți, elevi și profesori.

Conferința a fost organizată de către Centrul pentru Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în parteneriat cu Parlamentul Republicii Moldova și Comisia Electorală Centrală, cu suportul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Olandei prin Programul Matra și face parte din Campania de informare în domeniul electoral ”Particip! Învăț! Decid!”, desfășurată de CICDE. 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney