Prima   |  Dezvoltare regională | Noi oportunităţi de dezvoltare a localităţilor din Moldova

Noi oportunităţi de dezvoltare a localităţilor din Moldova

27.10.2017   427 Accesări  
Strategia Uniunii Europene (UE) pentru Regiunea Dunării oferă noi oportunităţi de dezvoltare a localităţilor Republicii Moldova. În acest sens, promotorii strategiei UE pentru Regiunea Dunării şi-au dat întâlnire la Chişinău pentru a identifica posibilităţi de finanţare a proiectelor în cadrul acestui program. În premieră, proiectul oferă posibilităţi de dezvoltare ţărilor care nu au aderat încă la UE.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Dispozitive multimedia noi procurate de o universitate din Chișinău cu sprijinul Japoniei
26.11.2018   92 Accesări   
Domeniul securității aeronautice va fi armonizat cu reglementările europene
25.11.2018   67 Accesări   
 
 

Autorităţile din ţară îşi propun să identifice parteneri în România şi Austria pentru realizarea unor proiecte comune în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

„Scopul acestui eveniment este şcolarizarea sau schimbul de experienţe şi bune practici din ţările ce sunt parte la acest eveniment, sunt 14 la număr, pentru implementarea proiectelor şi atragerea investiţiilor”, a declarat Vasile Bâtca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Partenerii externi spun că vor susţine în continuare Republica Moldova, în mai multe sectoare.

„Obiectivul nostru este să susţinem cooperarea cu Republica Moldova pentru a dezvolta reforme şi pentru ca această ţară să tindă spre un stat european. Moldova a beneficiat de asistenţa Guvernului României în mai multe sectoare, precum agricultură, cultură, și dezvoltare economică”, susţine Daniel Ioniţa, ambasadorul României în Republica Moldova.  

„Austria susţine eforturile Guvernului Republicii Moldova de a realiza îmbunătăţiri şi de a stimula cooperarea regională. Evenimentul este de o importanţă majoră, căci Strategia Dunării este un program ce vine să promoveze cooperarea transfrontalieră”, a spus Christine Freilinger, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova.

„Este foarte important ca donatorii internaţionali să-şi cunoască priorităţile şi ca toţi cei interesaţi de Strategia Dunării să-şi alinieze eforturile în dezvoltarea fiecărei ţări. Misiunea noastră este să promovăm şi să stimulăm integrarea europeană”, a menţionat Herta Todling-Schonhofer, directoare a unei companii de consultanţă din Viena.

Republica Moldova a aderat la Strategia UE pentru Regiunea Dunării în anul 2015. Cele patru priorităţi ale strategiei sunt conectivitatea, protecţia mediului, creşterea prosperităţii regiunii Dunării şi îmbunătăţirea sistemului de guvernare din statele semnatare. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney