Prima   |  Dezvoltare regională | Moldovenii care muncesc în Germania vor primi pensii sau indemnizații în cazul unor accidente de muncă

Moldovenii care muncesc în Germania vor primi pensii sau indemnizații în cazul unor accidente de muncă

27.09.2017   349 Accesări  
Cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Germania vor primi pensii și indemnizații de dizabilitate cauzată de accidente de muncă sau boli profesionale, potrivit Acordului administrativ ce urmează a fi negociat de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) cu Centrul german de Asigurare de accidente în străinătate, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Guvern.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Procedura de obținere a cetățeniei R.Moldova pentru investitori va fi simplificată
31.05.2018   153 Accesări   
Proiecte în domeniul protecţiei copiilor şi dezvoltării mass-media, finanţate de SUA
16.05.2018   51 Accesări   
 
 

Acordul va fi negociat în scopul punerii în aplicare a Acordului dintre Republica Moldova și Germania privind securitatea socială din 12 ianuarie 2017. Documentul determină instituțiile competente ale statelor contractante și modalitatea de colaborare a acestora referitor la accidentele de muncă, boli profesionale, efectuarea examinării medicale pentru determinarea dreptului la prestații, precum și schimbului de date statistice și informații care are loc prin eliberarea diferitor certificate-formulare.

Republica Moldova a încheiat până în prezent acorduri de securitate socială cu 13 state membre ale UE și, deocamdată, 11 acorduri de implementare, acestea având o aplicare reușită, menționează CNAS. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney