Prima   |  Dezvoltare regională | Ședința comună la ADR Centru privind identificarea noilor idei de proiecte și parteneri

Ședința comună la ADR Centru privind identificarea noilor idei de proiecte și parteneri

14.09.2017   146 Accesări  
Specialiștii ADR Centru împreună cu reprezentanți ai Asociației de Cooperare Tranfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” au organizat, la sediul ADR Centru, o ședință comună de lucru. Scopul acestei ședința a fost dezvoltarea ideilor de proiecte relevante pentru concursul de propuneri de proiecte din cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, care urmează a fi lansat în timpul apropiat. La ședința au participat reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai instituțiilor de cultură și ONG-uri din Regiunea de Dezvoltare Centru.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Autorităţile încurajează tinerii să se implice în procesul decizional
30.11.2017   43 Accesări   
Daniel Ioniță: Republica Moldova are șansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic
29.11.2017   56 Accesări   
 
 

Partea română s-a arătat interesată de identificarea a noi parteneri de proiect în vederea implementării proiectelor comune în cadrul acestui program: „Suntem dispuși să punem la dispoziția partenerilor din MD experiența și cunoștințele noastre în atragarea și managementul fondurilor europene”. 

Prin intermediului Programului vor fi finanțate proiecte comune, identificate și implementate între parteneri din Republica Moldova și România (județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați), în domeni precum; educație, cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare, promovarea culturii și conservarea patrimoniului istoric local, îmbunătățirea accesibilității regiunilor, dezvoltarea transportului și rețelelor de comunicare, precum și soluționarea provocărilor comune în domeniul siguranței și a securității.Bugetul proiectelor constă din contribuția UE (grant) în valoare totală de 81 mil. Euro și co-finanțarea oferită de partenerii proiectelor. Contribuția UE (grantul) pentru proiect este de maxim 90% din costurile totale eligibile ale proiectului. Valoarea maximă a grantului este cuprinsă între 50.000 - 2.000.000 Euro, în funcție de domeniu.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney