Prima   |  Dezvoltare regională | Sute de specialişti, convocaţi la ICT Summit 2016

Sute de specialişti, convocaţi la ICT Summit 2016

27.04.2016   1869 Accesări  
Tehnologii revoluţionare şi idei inedite în sectorul IT. Circa o mie specialişti din diverse ţări participă în aceste zile la ICT Summit 2016, deschis astăzi la Chişinău. Aceştia au făcut schimb de experienţă şi le-au sugerat autorităţilor moldoveneşti idei, pentru valorificarea potenţialului existent în domeniul IT.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Procedura de obținere a cetățeniei R.Moldova pentru investitori va fi simplificată
31.05.2018   153 Accesări   
Proiecte în domeniul protecţiei copiilor şi dezvoltării mass-media, finanţate de SUA
16.05.2018   51 Accesări   
 
 

Liz Parrish, fondatorul unei companii de profil în SUA, este prima persoană din lume care susţine că nu va fi afectată de efectele îmbătrânirii naturale. Femeia susţine că în urma unui tratament inovativ a fost stopat procesul de epuizare a masei musculare şi celulelor stem apărute odată cu înaintarea în vârstă.

Experţii din Chile, Lituania, Georgia, Bulgaria, Polonia, Malaysia, Ucraina şi România şi-au împărtăşit experienţa în crearea condiţiilor favorabile dezvoltării afacerilor în domeniul IT și susțin că dezvoltarea domeniului nu este posibilă fără sprijinul autorităților.   

În cadrul evenimentului, reprezentanţii companiilor internaţionale din domeniul IT spun că îşi doresc să dezvolte afaceri în ţara noastră.

„Am venit în Moldova acum doi ani pentru a dezvolta o afacere. MUSCA Ne-am propus să dublăm numărul de angajaţi, iar acum avem 400 de angajaţi. Sunt locuri de muncă bine plătite şi la nivel internaţional”,  susține Kumail Jetha, manager general al unei companii IT.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor centrale.

„Ministerul şi-a fixat scopul ca Moldova să se regăsească printre primele 50 de ţări importante din punct de vedere al domeniul IT şi comunicaţiilor la nivel global. Deocamdată diverse surse privind capacitatea de dezvoltare digitală ne poziţionează în grupul de primele 70 de ţări membre ale ONU”, a declarat ministrul de resort, Vasile Botnari.

Moldova ICT Summit 2016 este la ce-a de-a șaptea ediţie. Prima ediţie a avut loc în 2010.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney