Prima   |  Dezvoltare regională | Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria

Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria

23.12.2019   803 Accesări  
 Investitori din Ucraina sunt dispuşi să cultive în regiunea transnistrteană a R. Moldova soiuri performante de cireşe şi căpşune. Un proiect în acest sens, estimat la un milion de dolari, a fost aprobat luni, 23 decembrie, de către autorităţile de

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   637 Accesări   
UE va susţine şase proiecte de dezvoltare în nordul ţării
13.12.2019   734 Accesări   
 
 

 Investitori din Ucraina sunt dispuşi să cultive în regiunea transnistrteană a R. Moldova soiuri performante de cireşe şi căpşune. Un proiect în acest sens, estimat la un milion de dolari, a fost aprobat luni, 23 decembrie, de către autorităţile de la Tiraspol.

Potrivit directorului agenţiei pentru investiţii din regiunea transnistreană, Andrei Betanov, plantaţia va fi cultivată în raionul Slobozia. Pe o suprafaţă de 40 de hectare se planifică să fie plantate soiuri italiene de cireşe şi căpşune pe teren închis. Utilajul şi puieţii pot fi achiziţionate deja în luna ianuarie 2020.

Conform sursei citate, principala piaţă de desfacere a producţiei (90% din recoltă) va fi Federaţia Rusă. Se preconizează că costul proiectului va fi recuperat timp de şase ani, cu un profit anual de circa 800 de mii de dolari.

De asemenea, autorităţile de la Tiraspol susţin că noua întreprindere va oferi zece noi locuri de muncă permanente, cu antrenarea a până la 30 de angajaţi sezonieri.

Ulterior, odată cu dezvoltarea afacerii, investitorii planifică să deschidă şi linii de prelucrare şi creştere a legumelor.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney