Prima   |  Dezvoltare regională | Societatea civilă din regiunea de sud a R. Moldova va fi susţinută cu 600 de mii de euro pentru proiecte locale

Societatea civilă din regiunea de sud a R. Moldova va fi susţinută cu 600 de mii de euro pentru proiecte locale

02.12.2019   346 Accesări  
Granturi în valoare totală de 600 mii de euro vor fi acordate organizațiilor neguvernamentale din raioanele Regiunii de Dezvoltare Sud, pentru implementarea proiectelor locale în patru domenii: aprovizionare cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide, eficiență energetică și responsabilitate pentru schimbările climatice.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   801 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   637 Accesări   
 
 

Potrivit Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Cahul (CRAION CONTACT-Cahul), în ultima săptămână din noiembrie, ONG-urile din cele opt raioane din sudul ţării, autorități publice locale, membri ai Grupurilor de Inițiativă Locală și Comitetelor Locale de Cetățeni au participat la sesiuni de informare, unde au aflat  despre Ghidul aplicantului și modelele documentelor din dosarul de aplicare.

Pentru a participa la concursul de granturi, organizațiile interesate vor depune dosarul on-line, până la data de 20 ianuarie 2020. ONG-urile pot pretinde granturi mici de până la 10 mii de euro, granturi medii de 30 mii de euro și granturi mari de 50 mii de euro.

„Propunerile de proiect pot fi depuse doar on-line pe pagina www.eu4civilsociety.md, de unde pot fi descărcate și formularele de aplicare în limbile română și rusă. Banii acordați pot fi utilizați și pentru elemente de infrastructură doar în proporție de 50% din valoarea totală a grantului și în prezența unui parteneriat cu autoritățile locale care vor prelua obiectivul infrastructural după încheierea proiectului”, au precizat pentru MOLDPRES surse din cadrul proiectului.  

ONG-urile eligibile pentru finanțare trebuie să-și desfășoare activitatea în unul din raioanele: Cahul, Cantemir, Căușeni, Ștefan Vodă, Leova, Cimișlia, Basarabeasca și Taraclia.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din Instrumentul European de Vecinătate, prin intermediul proiectului UE-GIZ „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în Regiunea de Dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul. Astfel de granturi sunt oferite și ONG-urilor din regiunile de dezvoltare Centru și Nord, precum și din UTA Gagauz-Yeri. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney