Prima   |  Dezvoltare regională | Un proiect de infrastructură, susţinut de UE, a fost finalizat la Tomai

Un proiect de infrastructură, susţinut de UE, a fost finalizat la Tomai

17.11.2019   447 Accesări  
Circa 1,3 milioane de lei au fost investite într-un proiect de infrastructură, realizat recent în satul Tomai din autonomia găgăuză. Acest lucru a devenit posibil datorită unui program de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de executivul de la Comrat.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   800 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   636 Accesări   
 
 

Ca urmare, la Tomai, în cadrul proiectului „Dezvoltarea căilor de acces spre obiective industriale şi sociale” au fost construite trotuare şi căi de acces, cu lungimea de 1,3 km.  

“A fost un proiect demult aşteptat în localitate, care va permite asigurarea unor condiţii favorabile pentru agenţi economici şi localnici. Am construit şi amenajat trotuare spre centrul satului, pe o stradă ce cuprinde aproape o sută de gospodării, precum şi pe teritoriul grădiniţei din localitate, cu suprafaţa de circa 1500 metri pătraţi”, a explicat Marianna Pîrău, specialist pentru achiziţii publice în cadrul proiectului, citată de gagauzinfo.md.

Executivul UTA Gagauz-Yeri a contribuit la realizarea acestui proiect cu 538 mii de lei.

Programul de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri (Support to Public Authorites in ATU Gagauzia) -  SLPA a fost lansat în 2017, cu un buget de trei milioane de euro, susţinut de Uniunea Europeană. Proiectul are o perioadă de implementare de 24 de luni şi prevede mai multe activităţi pentru dezvoltarea autonomiei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney