Prima   |  Dezvoltare regională | Opt rezervoare de apă au fost construite pe Nistru în cadrul unui proiect susţinut de Germania

Opt rezervoare de apă au fost construite pe Nistru în cadrul unui proiect susţinut de Germania

08.11.2019   356 Accesări  
Opt rezervoare de apă au fost instalate în localităţi de pe malul Nistrului, în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, cu suportul financiar al guvernului german, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   496 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   410 Accesări   
 
 

Lucrările au fost efectuate în cadrul proiectului „Gestionarea inter-comunală a resurselor de apă pe Nistru", realizat în localitățile Cocieri, Coșnița, Pârâta, Doroțcaia, Oxentea din raionul Dubăsari, precum și în Doibani 1 și Comisarovca Nouă - din regiunea transnistreană.  

Acest proiect a avut scopul de a reduce la minimum pierderile de apă și cheltuielile aferente de reparație și întreținere a rezervoarelor uzate, de a mări capacitatea de stocare. „Astfel, populaţia a fost asigurată cu furnizare și presiune stabilă de apă potabilă. Prin acest proiect ambițios se așteaptă și o îmbunătățire a indicilor de sănătate ai cetățenilor din zona respectivă”, au explicat surse de la ADR Centru.

Guvernul german a delegat GIZ să implementeze acest proiect într-o regiune ce cuprinde 24 localități urbane și rurale, cu o populație de circa 76 de mii de locuitori. Aria de intervenție a proiectului cuprinde zona centrală a bazinului fluviului Nistrului de pe ambele maluri, pe teritoriul raioanelor Dubăsari și Criuleni (Zona de securitate), precum și unitatea administrativă a orașului Dubăsari din regiunea transnistreană.

„Proiectul GIZ „Gestionarea inter-comunală a resurselor de apă pe Nistru" mizează pe implementarea unui proces de schimbare a situației din sectorul alimentării cu apă şi canalizare existent în regiune, prin dezvoltare participativă, îmbunătățirea infrastructurii bazate pe consolidarea cadrului de management inter-municipal”, conform ADR Centru.

De asemenea, proiectul are menirea să contribuie la dialogul cu potențiali parteneri de dezvoltare, prezentând o imagine clară a necesităților investiționale și a perspectivelor de dezvoltare în sectorul asigurare cu apă şi sanitaţie în zonă.

Valoarea proiectului realizat pe Nistru constituie circa patru milioane de lei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney