Prima   |  Dezvoltare regională | Oraşele Făleşti şi Edineţ vor îmbunătăţi serviciile de asigurare cu apă, cu susţinerea UE

Oraşele Făleşti şi Edineţ vor îmbunătăţi serviciile de asigurare cu apă, cu susţinerea UE

07.11.2019   257 Accesări  
Oraşele Făleşti şi Edineţ îşi vor îmbunătăţi serviciile de alimentare cu apă, în cadrul unui proiect finanţat de UE. În acest scop, miercuri, 6 noiembrie, au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea acestor lucrări.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   460 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   384 Accesări   
 
 

Proiectele au fost elaborate de către specialiștii unei companii autohtone de proiectare. Anterior, documentația tehnică a fost examinată și aprobată de către Departamentul de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și aprobată de către primăriile celor două localități.

Directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a comunicat că, în următoarea perioadă, Agenția va desfășura procedurile de achiziții publice. Lucrările de construcție în cadrul măsurilor investiționale nominalizate urmează să fie finanțate din fondurile Uniunii Europene și din contribuția fiecărei localități beneficiare. Pentru aceasta, o lună în urmă, ADR Nord și GIZ Moldova au semnat un Acord de finanțare în valoare de 10,08 milioane de euro.

Şase proiecte din nordul ţării, printre care şi cele de la Făleşti şi Edineţ, sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu programul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernele Suediei și României și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney