Prima   |  Dezvoltare regională | Platformă de studii online, elaborată de doi studenţi moldoveni

Platformă de studii online, elaborată de doi studenţi moldoveni

09.09.2019   520 Accesări  
Doi tineri moldoveni care îşi fac studiile peste hotare au creat o platformă de predare online. Astfel, elevii care au lipsit de la şcoală ar putea învăţa mai uşor unele subiecte şi nu doar. Această metodă ar fi utilă şi în cazul insuficienţei de cadre didactice, susţin tinerii. Aceştia au prezentat astăzi platforma la Parlament, Comisiei pentru Educaţie, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   357 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   319 Accesări   
 
 

Vrem să oferim oricărui elev, oricând, acces la curriculum, la orele pe care le poate avea la şcoală. Probleme pot apărea din cauza că poate să fie lipsă de cadru academic lipsa unei instituţii de învăţământ, sau absenţa elevului de la şcoală dintr-un motiv sau altul”, a declarat Ilie Galiţ, student în Marea Britanie.

Celălalt autor al platformei, Gleb Vizitiu, se află în Statele Unite, însă a urmărit discuţia în direct prin intermediul unei aplicaţii de comunicare. Sora lui, Ana, elevă la liceu, a preluat iniţiativa şi promovează ideea acasă, în Moldova.

„Sperăm să găsim elevi voluntari, în special, olimpici care deja ştiu înainte programa de clasa a 11-a şi a 12-a şi a 10-a şi ne-ar ajuta prin experienţa lor să creăm aceste video-uri şi când deja este gata, materialul este gata, noi ne vom consulta cu profesorii”, a declarat Ana Vizitiu, elevă.

Autorităţile apreciază mult ideea tinerilor şi sunt dispuse să îi ajute pentru a dezvolta noua metodă didactică.

„Pe băieţi îi cunoaştem, în special, cu Gleb, am avut o comunicare de mult timp, cunoaştem ideea de câţiva ani a apărut, am susţinut dintotdeauna această idee, că cu adevărat este o resursă care ar fi de folos şi utilă cadrului didactic şi elevului în cazul în care vrea să revadă un conţinut pe care nu l-a înţeles”, a spus Angela Prisăcaru, consultant la Ministerul Educaţiei.

„Aş propune să vedem, poate să consolidăm şi alţi colegi, inclusiv studenţi care îşi fac studiile aici în Republica Moldova şi elevii, dar şi cadrele didactice să se implice activ în dezvoltarea acestei platforme. Noi ne implicăm şi noi, sper că şi colegii din mass - media vor atrage un moment asupra necesităţii dezvoltării a tehnologiilor şi a rezultatelor în practică”, a spus Adrian Lebedinschi, preşedintele Comisiei parlamentare.

Potrivit deputatului, Adrian Lebedinschi, platforma de predare online va fi prezentată cadrelor didactice care au fost desemnate profesori ai anului, dar şi mediului academic.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney