Prima   |  Dezvoltare regională | Cei mai bun elevi în meseria de croitor, desemnaţi în cadrul unui concurs naţional

Cei mai bun elevi în meseria de croitor, desemnaţi în cadrul unui concurs naţional

21.05.2019   61 Accesări  
Cei mai bun elevi în meseria de croitor au fost desemnaţi astăzi, în cadrul unui concurs naţional, desfăşurat la Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară din capitală. La competiţie au participat 18 eleve din toate centrele de profil din ţară. Aflată la prima ediţie, competiţia are drept scop verificarea cunoştinţelor şi abilităţilor participantelor, care au trebuit să demonstreze tehnici moderne de croire şi cusut, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Campania „Hai la mine acasă”, lansată pentru promovarea turismului
13.08.2019   46 Accesări   
Peste 45 de tineri din stânga Nistrului participă la Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din regiunea Transnistreană
05.08.2019   101 Accesări   
 
 

 

Pentru primul său concurs profesional Marina Branişte s-a pregătit mai mult de jumătate de an.

„Eu singurică mi-am cusut acest şorţ ca la concurs să arăt aranjată, să fie mai original. Am folosit stofă albă pe margine, are dantelă”, a declarat participanta, Marina Branişte.

Pentru a efectua toate sarcinile, concurentele au avut la dispoziţie cinci ore. Ele au creat modele, au croit şi mai apoi au cusut o bluză.

„Trebuie să fie cât mai calitativă. După cum am prelucrat ne-au ales cei mai buni”, a menţionat participanta Elizaveta Savin.

„Din consumabilele care le au deja pregătite să croiască o bluză pentru dame, fiecare din participanţi a a venit cu tiparele de bază pregătite, se efectuează modelarea constructivă, se confecţionează părţile din faţă a bluzei”, a declarat directorul centrului de excelenţă, organizatorul Alexandru Raeţchi.

Obiectivul competiţiei este de a asigura întreprinderile din industria uşoară cu angajaţi de înaltă calificare.

„Este foarte important în acest concurs diseminarea practicilor şi schimbul de experienţă, conexiunea cu piaţa muncii. Participanţii au posibilitatea să facă cunoştinţă cu reprezentanţii pieţii muncii”, a spus secretarul de stat de la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Angela Cutasevici.

Câştigătoarele au  primit diplome şi cadouri de la sponsorii evenimentului, directori de întreprinderi din industria uşoară, care speră să-şi găsească la concurs viitori angajaţi profesionişti.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney