Prima   |  Dezvoltare regională | Opt oraşe din ţară vor beneficia de asistenţă pentru revitalizare

Opt oraşe din ţară vor beneficia de asistenţă pentru revitalizare

11.04.2019   84 Accesări  
În 2019, opt oraşe din Republica Moldova vor beneficia de asistenţă pentru a dezvolta proiecte investiţionale în domeniul revitalizării urbane. Astfel, pe lângă instruiri, vizite de studiu în Polonia, primăriile vor beneficia şi de consiliere din partea experţilor polonezi pentru a elabora şi implementa proiecte de revitalizare urbană. Un Memorandum în acest sens a fost semnat astăzi la Chişinău, cu participarea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului din Moldova şi ministrului Investiţiilor şi Dezvoltării Economice al Republicii Polonia.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Moldovenii vizitează tot mai multe monumente şi vinării
15.05.2019   31 Accesări   
Cinci ani de la liberalizarea regimului de vize cu UE
28.04.2019   58 Accesări   
 
 

„Este un proiect care a început în 2018, prin facilitarea şi acordarea suportului financiar legat de dezvoltarea infrastructurii în şase oraşe din Moldova. În acest an este preconizată implementarea a altor opt proiecte în alte opt oraşe din Moldova. Dincolo de îmbunătăţirea proiectelor legate de infrastructură, acest proiect vine să sensibilizeze autorităţile publice locale, cât şi centrale şi societatea civilă de necesitatea unirii eforturilor pentru a contribui la dezvoltarea localităţilor urbane”, a declarat ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc.

„Într-o grădină publică destul de mărişoară pentru orăşel am amplasat mai multe terenuri de joacă, de fitness pentru copii, vârstnici. Am făcut câteva piste pentru pietoni, pentru biciclişti. Am amplasat o zonă WIFI liberă. Am făcut o cale de acces pentru grădiniţă”, a spus primarul de Edineţ, Constantin Cojocaru.

„Reparaţia capitală a muzeului este un proiect de vitalizare într-un sector jubileu cu utilaj sportiv şi teren de joacă pentru copii. S-a făcut trotuarele, scaunele. Proiectul care acum l-am câştigat ţine de vitalizarea a două sectoare din oraş”, a spus primarul oraşului Ocniţa, Ion Ciumac, citat de Radio Moldova Actualităţi.

Proiecte de infrastructură şi sociale cu suportul Guvernului Poloniei au fost implementate şi anul trecut în şase localităţi din Moldova. Suma finanţării pentru 2018 este de 11,5 milioane de lei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney