Prima   |  Dezvoltare regională | Practici europene pentru transportatorii de mărfuri - introducerea avizului de însoțire a mărfii

Practici europene pentru transportatorii de mărfuri - introducerea avizului de însoțire a mărfii

25.01.2019   144 Accesări  
Un nou document primar cu regim special ar putea fi pus în circulație, conform practicilor europene. Acesta se va numi „aviz de însoțire a mărfii”, transmite IPN cu referire la modificările propuse de Ministerul Finanțelor în mai multe decizii ale Guvernului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
UE acordă finanţare pentru proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială
21.03.2019   94 Accesări   
Cu ajutorul UE, s-a deschis primul magazin social din stânga Nistrului
21.03.2019   118 Accesări   
 
 

Formularul va fi întocmit de către antreprenori la însoțirea mărfii pe parcursul transportării, precum și la transmiterea valorilor materiale spre prelucrare sau păstrare unor persoane terțe, fără transmiterea dreptului de proprietate. Ministerul Finanțelor este de părere că introducerea formularului va îmbunătăți mecanismul de reglementare a procesului de utilizare a documentelor primare cu regim special de către mediul de afaceri.

Prin același proiect de modificări, se propune acordarea dreptului persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător, dar prestează servicii să beneficieze de scutirile persoanele prevăzute în Codul Fiscal la locul prestării serviciilor. Aceasta, în cazul neutilizării scutirilor  pe parcursul perioadei respective la un alt loc de muncă.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney