Prima   |  Dezvoltare regională | Procedura de obținere a cetățeniei R.Moldova pentru investitori va fi simplificată

Procedura de obținere a cetățeniei R.Moldova pentru investitori va fi simplificată

31.05.2018   615 Accesări  
Majoritatea parlamentară a votat în lectură finală proiectul de lege care stabilește inclusiv simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei Republicii Moldova pentru investitori. Inițiativa, înregistrată în noiembrie anul trecut, prevede, de fapt, extinderea termenului de valabilitate al pașapoartelor pentru cetățenii care au împlinit vârsta de 16 ani, precum și excluderea datelor despre grupa sanguină din actele de identitate.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Moldovenii vizitează tot mai multe monumente şi vinării
15.05.2019   33 Accesări   
Cinci ani de la liberalizarea regimului de vize cu UE
28.04.2019   60 Accesări   
 
 

Însă, printre unele amendamente, propuse ulterior de deputați ai Partidului Democrat, figurează și inițiativa ca străinii care dobândesc cetățenia în urma investițiilor efectuate în Republica Moldova să nu fie obligați să învețe limba oficială și Constituția, așa cum o fac ceilalți solicitanți.

O altă modificare ține de majorarea numărului de cetățenii acordate pentru investitori și familiile acestora. De asemenea, se propune ca în decretele șefului statului prin care va fi acordată cetățenia acestor persoane să nu fie indicat și numele acestora.

Amendamentele au provocat dezbateri la ultima ședință a Parlamentului, iar președintele Comisiei pentru securitatea națională, apărare și ordine publică, Roman Boțan, și-a dat demisia, în semn de protest, față de intenția de adoptare a acestui proiect. El consideră că aceste prevederi reprezintă un risc sporit pentru securitatea statului și de corupție, așa cum a constatat și Centrul Național Anticorupție.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney