Prima   |  Dezvoltare regională | Autostradă între Chişinău şi Iaşi

Autostradă între Chişinău şi Iaşi

24.01.2018   502 Accesări  
O autostradă care ar uni municipiul Chişinău cu municipiul Iaşi din România ar putea fi construită în baza relaţiilor de înfrăţire între cele două oraşe. Aflată la Iaşi cu prilejul marcării a zece ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între municipiile Chişinău şi Iaşi, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a declarat că autorităţile locale din cele două oraşe pot dezvolta proiecte comune din fonduri europene.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Zeci de companii au participat la Forumul de Afaceri Republica Moldova-România
31.01.2019   66 Accesări   
Priorităţile României la preşedinţia Consiliului UE, prezentate la Chişinău
30.01.2019   40 Accesări   
 
 

Silvia Radu a subliniat că autorităţile din Iaşi şi Chişinău pot începe să lucreze la proiecte comune prin deschiderea programelor europene de finanţare, în special la Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova.

„Putem spera la o autostradă care să ne unească oraşele. În această perioadă a crescut şi numărul de vizite ale turiştilor moldoveni, au crescut exporturile, au crescut schimburile comerciale dintre Moldova şi România. Noi, ca administraţii locale, trebuie să venim în întâmpinarea cetăţenilor din cele două ţări şi să asigurăm o infrastructură cât mai bună. Îl asigur pe domnul primar că Primăria Chişinău este deschisă la orice colaborare de acest fel. Suntem în anul Marii Uniri şi, chiar dacă acum suntem două state, nimeni nu poate nega legătura de sânge dintre noi”, a afirmat Silvia Radu, citată de România Liberă.

Primarul interimar al Chişinăului a propus omologului ieşean lansarea unui parteneriat cultural între cele două oraşe, prin care ieşenii şi chişinăuienii să poată vizita în mod gratuit muzeele din oraşul înfrăţit.

„Astăzi se împlinesc zece ani de la înfrăţirea între cele două capitale, din două state surori, care se regăsesc de fiecare dată în cuget şi simţiri. Împreună am avut un trecut, împreună avem un viitor. Este un lucru pe care istoria îl va cerne peste veacuri”, a declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, citat de România Liberă.

Evenimentul de la Iași s-a desfăşurat în prezenţa principelui Radu, soțul principesei Margareta.

Reprezentanţi ai Primăriei Chişinău s-au aflat miercuri la Iaşi pentru a celebra alături de autorităţile locale 159 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, dar şi 10 ani de la înfrăţirea dintre cele două oraşe, notează Agerpres.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney