Prima   |  Dezvoltare regională | 16 mii de persoane din capitală sunt în așteptarea locuințelor sociale

16 mii de persoane din capitală sunt în așteptarea locuințelor sociale

22.01.2018   522 Accesări  
În capitală, în jur de 16 mii de persoane sunt în așteptarea unei locuințe sociale. La nivel municipal, urmează să fie instituită o comisie care se va ocupa de distribuirea locuințelor. Informațiile au fost prezentate la ședința operativă de la Primărie, luni, 22 ianuarie, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Zeci de companii au participat la Forumul de Afaceri Republica Moldova-România
31.01.2019   65 Accesări   
Priorităţile României la preşedinţia Consiliului UE, prezentate la Chişinău
30.01.2019   40 Accesări   
 
 

Șeful interimar al Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat că în preturile de sector exisă de la 15 până la 25 de rânduri. Cei circa 16 mii de solicitanți urmează să fie informați despre necesitatea de a actualiza dosarele. Li se va comunica ce acte trebuie să mai depună. 

Petru Gontea a precizat că legislația cu privire la acordarea locuințelor sociale a fost aprobată încă în 2015, însă regulamentul de aplicare a legii a fost aprobat de către Guvern abia în 2017. La nivel de municipiu, urmează să fie instituită o comisie responsabilă de acordarea locuințelor sociale. În acest sens, a fost pregătit un proiect de decizie care urmează să fie aprobat de către Consiliul municipal Chișinău.

Lista de acte necesare pentru dosare, dar şi listele persoanelor care sunt în așteptarea unei locuințe sociale vor fi publicate pe site-ul Primăriei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney