Prima   |  Inițiative comunitare | Activitatea de voluntariat ar putea fi plătită

Activitatea de voluntariat ar putea fi plătită

19.10.2017   563 Accesări  
Munca voluntarilor va fi răsplătită. Deşi, din start se ştie că activităţile de voluntariat nu sunt remunerate, totuşi, cei mai buni, pot spera la premii şi diplome. Astăzi a fost dat startul perioadei de aplicare la categoriile de premiere a Festivalului Voluntarilor 2017. Potrivit organizatorilor, dosarele pentru concurs pot fi depuse timp o lună, iar criteriile de evaluare vor fi calitatea şi impactul asupra societăţii. Compania „Teleradio-Moldova” este partener media al proiectului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Guvernul Italiei susţine un proiect de guvernare eficientă a râului Botna
29.11.2018   98 Accesări   
Mai multe semne turistice au fost inaugurate în capitală
13.11.2018   135 Accesări   
 
 

Cea de a XV-a ediţie a Festivalului Voluntarilor are drept scop recunoaşterea publică a muncii şi a meritelor voluntarilor moldoveni. Printre categoriile de premiere se număra: cea mai activă organizație, cel mai activ coordonator de voluntari, cel mai activ voluntar, dar şi cel mai activ jurnalist care a promovat voluntariatul pe parcursul anului.

„Anul acesta sunt nouă categorii la care pot să aplice voluntarii, activiștii civici. Mizăm în primul rând pe criteriile de calitate și impact a activităților desfășurate”, a menționat coordonatorul Festivalului Voluntarilor 2017, Liviu Moraru. 

Potrivit organizatorilor, în ultimul timp în activităţile de voluntariat se implică noi categorii de persoane, meritele cărora trebuie să fie recunoscute. 

„S-au implicat foarte multe persoane în etate, persoane cu dizabilități. Ideea este că trebuie să încurajăm și aceste persoane să facă voluntariat, pentru că prin implicarea în astfel de activități ei se simt utili societății, se simt importanți și într-adevăr înțeleg că fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea în bine a lucrurilor”, a spus membra Coaliției Voluntariat, Natalia Grejdieru.

Dosarele de participare pot fi depuse în perioada 19 octombrie-19 noiembrie. 

„În rândul tinerilor voluntariatul reprezintă un instrument de obținere a abilităților de comunicare și de relaționare socială, care ulterior vor fi benefice și în cariera profesională. Consideram că festivalul contribuie la stimularea și dezvoltarea domeniului de voluntariat în Republica Moldova, cât și la familiarizarea populației și a tuturor structurilor de stat despre situația mișcării de voluntariat la momentul actual”, a specificat consultantul din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Carina Eni.

Regulamentul concursului este disponibil pe pagina de facebook a Festivalului Voluntarilor, dar şi pe pagina www.festivalulvoluntarilor.md. Evenimentul este organizat de Asociația Obștească „Serviciu pentru Pace”, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Direcția generală educație a municipiului Chișinău şi Coaliția Voluntariat.

În acest an, Festivalul Voluntarilor va avea loc pe 3 decembrie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney