Prima   |  Inițiative comunitare | Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca

Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca

24.12.2019   777 Accesări  
Şi-au pus imaginaţia la încercare şi au împodobit un brăduţ cu jucării din lozie în scop caritabil. Vorbim despre copiii, care frecventează Centrul Sălcioara, din satul Rubleniţa, raionul Soroca. Pomul inedit va fi vândut mâine la iarmarocul de Crăciun, iar banii adunaţi vor merge la un copil bolnav.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   587 Accesări   
OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor
13.12.2019   680 Accesări   
 
 

Pregătirile pentru tradiţionalul iarmaroc de Crăciun din municipiul Soroca sunt în toi. Şi pentru că au mâini dibace, micuţii au împodobit şi în acest an bradul cu jucării din lozie. Copiii spun că depun suflet şi dragoste, întrucât au ocazia să facă o faptă bună.

„Acest brăduţ va costa în jurul la 500 de lei. De fapt, el costă mult mai scump, pentru că noi am depus în acest brăduţ sufletul, inima, am făcut cu toată pasiunea aceste jucării”, „ Frecventez acest centru şi învăţăm să facem diferite jucării pentru împodobirea bradului şi nu numai”, „ Mie foarte mult mi-a plăcut să confecţionez sticla, pentru că ai nevoie de multă forţă şi multă precizie”, „Acum confecţionez un fel de mărţişor, o floare, care va ajunge pe ramurile bradului”, „ Am învăţat în toţi aceşti ani să fac coşuleţe, să împletesc pe sticlă, spirală, mărţişor. Acum confecţionez o spirală”, au spus copii.

Şi pentru ca munca să devină mai interesantă, copiii învaţă şi colinde.

„Am hotărât ca în aceste sărbători să facem ceva nou. Şi am început să confecţionăm jucării. Ca să readucem tradiţiile, să le păstrăm, să nu le dăm uitării, pentru că strămoşii noştri nu aveau astfel de jucării, ci puneau nucuşoare, bomboane. Cu banii acumulaţi pentru acest brăduţ, am hotărât să ajutăm un copil care are mare nevoie de ajutorul nostru”, a declarat conducătoarea centrului „Sălcioara”, Lidia Manea.

Centrul Sălcioara din satul Rubleniţa, raionul Soroca este frecventat de 30 de copii din localitate. Lucrările lor sunt prezentate la expoziţiile meşterilor populari atât din ţară, cât şi de peste hotare.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney