Prima   |  Inițiative comunitare | OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor

OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor

13.12.2019   701 Accesări  
La Chișinău a fost lansată școala de consiliere „Inimi Deschise”. Programul este la etapa recrutării voluntarilor care vor acorda, în regim online, consiliere persoanele aflate în dificultate, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   892 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   646 Accesări   
 
 

Școala a fost lansată prin intermediul programului de granturi pentru absolvenți al Ambasadei SUA și este implementat de către Liuba Ceban, președinta organizației Altruism Moldova, absolvent The Hubert H. Humphrey Fellowship Program.

În cadrul evenimentului de lansare, șeful adjunct al Misiunii, Martin McDowell, a încurajat toți partenerii, cetățenii, societatea civilă și instituțiile mass-media să susțină această campanie. „Doar prin eforturile noastre comune putem contribui la reducerea numărului de sinucideri”, a declarat oficialul, citat într-un comunicat de presă al Ambasadei.

„Ideea acestei Școli s-a născut în inima mea în jurul anului 2016, când am început să caut soluții la nevoia de implicare a mai multor persoane, inclusiv din afara țării, să devină consilieri la linie. Am consultat diferite proiecte similare din mai multe țări, precum Brazilia, Lituania, Danemarca, SUA și Rețeaua Internațională Befrienders, care întrunește peste 40 de linii din toată lumea active în bază de voluntariat”, menționează Liuba Ceban, fondatoarea Proiectului.

Programul Școlii este creat în baza metodologiei donate de către Linia similară din Statele Unite ale Americii. Activitatea este concepută în conformitate cu metodologia de funcționare a Rețelei Internaționale Befrienders. Școala de consiliere „Inimi deschise” va pune în valoare importanța creării spațiului pentru cultura și arta susținerii emoționale în Republica Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney