Prima   |  Inițiative comunitare | În R. Moldova a fost lansată „Cutia Climatică” – un curs opțional interactiv pentru elevi

În R. Moldova a fost lansată „Cutia Climatică” – un curs opțional interactiv pentru elevi

25.10.2019   267 Accesări  
Un curs opțional care educă despre stilul de viață prietenos climei și mediului, denumit „Cutia Climatică”, a fost prezentat joi, 24 octombrie, la Chişinău, de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Proiectul educațional a fost elaborat de PNUD cu sprijinul financiar al Guvernului Federației Ruse, Fundației Coca-Cola și Facilității Globale de Mediu (GEF).

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   335 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   335 Accesări   
 
 

Materialul educativ din Cutia Climatică a fost testat în parteneriat cu Centrul Național de Mediu, de către 174 de profesori din 155 școli ale ţării, alături de 3100 de elevi. Conținutul a fost adaptat contextului național, fiind tradus și publicat, pentru a fi utilizat opțional la orele de geografie, biologie, fizică, științe și educație ecologică.

„Cutia Climatică echipează noua generație cu cunoștințele necesare privind acțiunile climatice și impactul schimbării climei, modelând comportamentul elevilor și contribuind în cele din urmă la un viitor durabil, cu o generație bine informată”, a afirmat Dima Al-Khatib, Reprezentant rezident PNUD în Republica Moldova.

Cutia Climatică este concepută pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani. Curriculumul este flexibil, incluzând activități în grup, proiecte și experimente, precum și materiale pe care elevii le pot utiliza în mod individual. „Acesta oferă atât profesorilor, cât și tinerilor, posibilitatea de a prelua controlul asupra educației privind schimbările climatice, implicându-i într-un mod interactiv în subiectele abordate și combinând învățarea cu divertismentul”, au explicat surse de la PNUD.

„Cutia Climatică este un instrument pentru educația ecologică, o picătură într-un proces complex. Aspectele de poluare, de influență a omului asupra mediului trebuie conștientizate. Astfel, atitudinea față de alte specii și față de mediu se schimbă. Educația pentru dezvoltare durabilă trebuie să fie o disciplină obligatorie, ca să creștem oameni care iau în viața de zi cu zi decizii responsabile față de mediu”, a estimat Iuliana Cantaragiu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Deocamdată, publicația a fost editată într-un tiraj de două sute de exemplare. Enciclopedia Cutia Climatică a fost scrisă de experți în domeniile climatologie, geografie, biologie și economie, care au colaborat cu profesori și scriitori pentru copii. În prezent, volumul este utilizat de circa 50 de mii de elevi din opt țări din Europa de Est și Asia Centrală. Cutia Climatică este accesibilă online ca aplicație pentru telefonul mobil.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney