Prima   |  Inițiative comunitare | 500 de fete şi femei din Republica Moldova vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT

500 de fete şi femei din Republica Moldova vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT

26.10.2019   83 Accesări  
500 de fete şi femei din Republica Moldova vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT. Astfel, graţie Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”, ediţia a doua, lansat astăzi, 26 octombrie, beneficiarele vor fi instruite pe trei direcţii de studii: Front-End Development, Testare Software, Competenţe Digitale.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
În R. Moldova a fost lansată „Cutia Climatică” – un curs opțional interactiv pentru elevi
25.10.2019   60 Accesări   
În comuna Manta vor fi plantaţi sute de trandafiri cu sprijinul diasporei
19.10.2019   77 Accesări   
 
 

„Deja al doilea an la rând încercăm să încurajăm femeile din republica Moldova să exploareze în domeniul IT, să capete cunoştinţe şi competenţe pentru posibila integrare a lor în cadrul sectorului tehnologiilor informaţionale, unde în prezent este nevoie de foarte mulţi specialişti. Limită de vârstă nu avem, dar trebuie să aibă dorinţă persoana să studieze acest domeniu”, a declarat managera Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”, Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, Irina Oriol.

Instruirea este organizată de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu sprijinul financiar al Suediei şi UN Women, relatează Moldova 1. În prima etapă a programului, care s-a desfăşurat anul trecut, peste 200 de femei şi fete din Moldova au participat la instruiri. 20 dintre ele au reuşit să se angajeze înainte de absolvirea cursului.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney