Prima   |  Inițiative comunitare | În comuna Manta vor fi plantaţi sute de trandafiri cu sprijinul diasporei

În comuna Manta vor fi plantaţi sute de trandafiri cu sprijinul diasporei

19.10.2019   358 Accesări  
În această toamnă în comuna Manta vor fi plantaţi sute de trandafiri. Aceştia vor fi procuraţi cu banii trimişi acasă de băştinaşii migranţi, care vor ca localitatea în care s-au născut şi au copilărit să devină colţ de rai, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   335 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   335 Accesări   
 
 

La şedinţa Asociaţiei „Acasă cu Dor”, convocată în august, băştinaşii migranţi şi cei aflaţi în comuna Manta au elaborat planul de acţiuni pentru un an. Printre proiectele votate de migranţi este şi cel cu denumirea „O floare pentru comuna Manta”, lansat în localitate cu doi ani în urmă. Aşa că au decis să adune banii necesari pentru plantarea trandafirilor de o parte şi de alta a străzii centrale, care este şi drum naţional de la un capăt la altul al comunei. 

„Cei din diasporă au venit cu ideea că ar fi bine să continuăm lucrul acesta, dar nu doar în preajma staţiilor. Ei vin cu dorinţa de a amenaja pentru început strada centrală, apoi şi celelalte străzi”, a declarat Adriana Brăgaru, responsabilă de relaţiile cu diaspora.

„Diaspora ne-au transmis 560 de euro. Urmează ca şi cei de pe loc să se mobilizeze, să cumpărăm tufele de trandafiri şi împreună cu toţi voluntarii, şi din şcoală, şi din sat, să plantăm”, a spus preşedinta Asociaţiei „Acasă cu Dor”, Svetlana Neagu.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney