Prima   |  Inițiative comunitare | În Chişinău a fost inaugurat un pilon informativ cu denumirea oraşelor înfrăţite

În Chişinău a fost inaugurat un pilon informativ cu denumirea oraşelor înfrăţite

16.10.2019   414 Accesări  
Locuitorii, dar şi oaspeţii capitalei vor cunoaşte care sunt oraşele înfrăţite cu municipiul Chişinău. Primăria a inaugurat astăzi un pilon informativ, care conţine 8 plăcuţe cu denumiri şi distanţe a celor 16 oraşe, cu care autorităţile au semnat Acorduri de colaborare. Acesta este amplasat pe strada Vlaicu Pârcălab, în preajma sediului municipalităţii. Proiectul a fost realizat de sculptorul Andrei Dohotaru, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   335 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   335 Accesări   
 
 

Lucrarea este realizată din bronz, iar partea superioară a construcţiei va fi iluminată de un felinar cu patru braţe. Autorul spune că a executat pilonul într-un timp record, în doar o lună, datorită metodei utilizate la turnarea clopotelor pentru lăcaşele de cult. Acesta conţine denumiri ale oraşelor înfrăţite cu Chişinăul, începând cu Kievul sau Bucureştiul şi terminând cu oraşe de peste ocean, cum ar fi Sacramento din Statele Unite ale Americii.

„Pilonul este confecţionat în acelaşi stil ca şi primăria, nu este străin, adică când te uiţi dintr-o parte ai impresia că el este construit de când sa construit în 1902 primăria în stil clasic”, a declarat sculptorul Andrei Dohotaru.

În timp ce unii locuitori salută iniţiativa autorităţilor, alţii spun că nici nu au observat noua construcţie din centrul capitalei.

„Sigur ei trebuie să cunoască mai mult despre Chişinău şi despre oraşele care sunt înfrăţite cu dânşii. Însuşi pilonul arată destul de simpatic eu aş spune, dar scop informativ mare din dânsul eu până ce nu văd”, „Pentru mine da şi pentru alţii, dar dumneavoastră să nu spus eu nu avea să îl observ”, au declarat oamenii.

Potrivit autorităţilor, prin această iniţiativă, municipalitatea doreşte să consolideze relaţiile cu oraşele care sprijină capitala noastră.

„Anul acesta cu 8 dintre aceste localităţi celebrăm o aniversare cu care 30 de ani cu care 25 cu care 20, în acest context direcţia relaţii externe a propus conducerii primăriei ca cumva să marcăm şi noi acest eveniment”, a declarat primarul interimar al municipiului Chişinău, Adrian Talmaci.

Dispozitivul are o înălţime de 5,5 metri şi este turnat din bronz. În partea superioară a pilonului sunt montate 8 plăcuţe, pe care sunt inscripţionate (faţă şi verso) denumirile şi distanţele (în kilometri) a celor 16 oraşe înfrăţite cu Chişinăul.

Partea superioară a construcţiei este iluminată de 1 felinar cu 3 braţe. De asemenea, la baza coloanei este montat un panou cu QR codurile oraşelor înfrăţite, care poate fi scanat, pentru vizualizarea informaţiilor suplimentare.

Pilonul a costat municipalitatea aproximativ 200 de mii de lei şi a fost finanţat din economiile făcute de primărie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney