Prima   |  Inițiative comunitare | Zeci de tineri, activişti şi oameni marcanţi din capitală au fost decoraţi cu premiul municipal al anului

Zeci de tineri, activişti şi oameni marcanţi din capitală au fost decoraţi cu premiul municipal al anului

14.10.2019   307 Accesări  
Meritele le-au fost răsplătite. Zeci de tineri, activişti şi oameni marcanţi din capitală au fost decoraţi cu premiul municipal al anului, cu prilejul Hramului Oraşului. Distincţiile sunt acordate anual de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a primăriei. Laureaţii s-au ales cu diplome şi premii băneşti.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   335 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   335 Accesări   
 
 

Printre laureaţi este şi Iana Şindel. Copila de 11 ani practică baletul deja de peste 3 ani.

„Eu dansez de mult timp şi îmi place foarte mult ceea ce fac. Un premiu necesită multă muncă. Pentru mine baletul este o artă”, a declarat laureata Iana Şindel.

Iar, Mihaela Frunze a fost premiată pentru picturile pe care le face. Adolescenta s-a întors recent cu premiul mare de la un concurs de peste Prut.

„Eu desenez mai multe stiluri, domenii. Sunt foarte fericită. Eu desenez deja de 3 ani. Iar, acest concurs mi-a arătat ca eu chiar pot si trebuie sa continui pentru ca aceste rezultate sunt”, a precizat laureata Mihaela Frunze.

Şi munca regizorului şi scenaristului Andrei Dumbrăveanu a fost răsplătită pe măsură.

„Este de fapt o menţinere într-o activitate pentru mai departe, pentru ca atunci când eşti apreciat pentru ceea ce faci, mai vrei sa mai faci. Vreau ca tineretul care a fost astăzi aici şi este prezent, să înveţe a citi, a vedea un film, sa înveţe a decodifica limbajul filmic ca mai apoi sa poată face şi el ceva”, a precizat regizorul scenarist, Andrei Dumbrăveanu.

„Tradiţional deja de mai mulţi ani, cei mai onoraţi cetăţeni ai municipiului nostru cu vârste onorabilă, dar şi tineri îşi iau bursa de merit în sumă de 1500 de lei. Am selectat printr-o comisie cei mai buni copii care s-au manifestat în sport, arte, cultură, tehnică şi astăzi cel mai mic premiant a avut vârsta de 9 ani”, a declarat şefa direcţiei educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău, Rodica Guţu.

Concursul pentru premiul municipal în domeniul ştiinţei, literaturii şi artei a fost iniţiat în 1996. Până acum au fost decoraţi peste 200 de laureaţi.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney