Prima   |  Inițiative comunitare | Tinerii din raionul Cahul au obţinut cunoştinţe teoretice şi practice în domeniul apiculturii

Tinerii din raionul Cahul au obţinut cunoştinţe teoretice şi practice în domeniul apiculturii

07.10.2019   157 Accesări  
Tinerii din raionul Cahul care nu fac studii şi nu sunt plasaţi în câmpul muncii beneficiază de un curs de instruire gratuit în domeniul apiculturii şi antreprenoriatului. Cursul durează zece zile, pe parcursul cărora beneficiarii participă la lecţii teoretice şi practice, care se desfăşoară la o prisacă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor
13.12.2019   79 Accesări   
Satul Sipoteni din Călăraşi a fost desemnat ,,Capitala Tineretului 2020”
24.11.2019   99 Accesări   
 
 

Tinerii din raionul Cahul care vor să iniţieze o afacere în domeniul apiculturii au obţinut cunoştinţe teoretice şi practice la un curs gratuit. Cursul a fost organizat în cadrul proiectului „Parteneriatul local de ocupare”, care este o iniţiativă a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, implementat în premieră în Republica Moldova. Scopul este de a crea locuri de muncă decente pentru tinerii expuşi excluziunii sociale, oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, de instruire a şomerilor la locul de muncă.

La curs au fost admişi tineri cu vârsta de până la 35 de ani, care nu fac studii şi nu sunt plasaţi în câmpul muncii.

La finalizarea instruirilor tinerii vor elabora un plan de afaceri pentru care au şansa să obţină un grant de două mii de dolari.

Anterior, în cadrul aceluiaşi proiect, au mai fost organizate trei cursuri gratuite de iniţiere a tinerilor din raionul Cahul în domeniul apiculturii şi antreprenoriatului.

Doritori de a se înscrie la ele au fost mulţi, de aceea finanţatorii au mărit numărul şi suma granturilor oferite pentru cele mai bune planuri de afaceri.

Cunoştinţele teoretice şi practice tinerii le-au obţinut la cursuri de la preşedintele Asociaţiei raionale a Apicultorilor, Sergiu Pâslaru.  

Proiectul „Parteneriatul local de ocupare” prevede crearea a peste 260 de locuri de muncă şi lansarea a 106 afaceri în apicultură, industrii creative şi meşteşugărit.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney