Prima   |  Inițiative comunitare | Locuitori din capitală au învăţat să recicleze deşeurile şi să utilizeze sursele regenerabile de energie

Locuitori din capitală au învăţat să recicleze deşeurile şi să utilizeze sursele regenerabile de energie

29.09.2019   211 Accesări  
Au învăţat să sorteze şi să recicleze corect deşeurile şi să utilizeze sursele regenerabile de energie - arborele solar de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală a adunat zeci de chişinăuieni la ateliere distractive prietenoase mediului. Evenimentul organizat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Pretura sectorului Ciocana a fost pe placul micilor vizitatori.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor
13.12.2019   79 Accesări   
Satul Sipoteni din Călăraşi a fost desemnat ,,Capitala Tineretului 2020”
24.11.2019   99 Accesări   
 
 

Mihaela Ciobanu încearcă să realizeze o păpuşă din stofă veche. Copila este încântată de posibilitatea de a-şi crea o prietenă din materiale prietenoase mediului.

„Din materiale vechi am mai făcut diverse lucruri, dar n-am ajuns să fac jucării”, spune Mihaela.

„Organizăm ateliere dedicate reciclării corecte a produselor. Atelier dedicat deşeurilor, care din păcate Chişinăul se îneacă, dar le putem da a doua viaţă şi transforma în lucruri utile”, a declarat Ina Prisăcaru-Zgladuţă, organizatoare.

Părinţii spun că îşi învaţă copiii să protejeze natura.

„Unica ce vreau să văd e anume cu reciclarea becurilor, copilului să îi arăt ceva nou. Să vadă el de mic cum se face fiindcă într-adevăr la noi este gunoiul amestecat, se aruncă şi văd că au pus tomberoane.  Astfel de mici să-i educăm, că uite aşa este bine”, a menţionat un părinte.

Atelierele au fost organizate de PNDU  şi Pretura sectorului Ciocana.

„În această perioadă la New York mai are loc Summit-ul mondial pentru climă, unde se iau mai multe angajamente, inclusiv cu privire la reducerea emisiilor de CO2 şi suntem bucuroşi că şi Republica Moldova se alătură acestei mişcări. Ne bucură faptul că putem susţine prin diverse proiecte reducerea emisiilor de gaze nocive în atmosferă”, a specificat Dima Al-Khatib, reprezentant PNUD.

Surpriza evenimentului a fost Laboratorul distracţiilor ştiinţifice. Aici, chiar şi cele mai năstruşnice idei ale copiilor s-au transformat în experimente. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney