Prima   |  Inițiative comunitare | Voluntari din Chişinău şi-au unit forţele pentru a face oraşul mai curat

Voluntari din Chişinău şi-au unit forţele pentru a face oraşul mai curat

22.09.2019   415 Accesări  
Schimbarea începe de la noi – asta şi-au spus mai mulţi voluntari din Chişinău, care şi-au unit forţele pentru a face oraşul mai curat. Tinerii au salubrizat zona râuleţului Durleşti din sectorul Buiucani, unde oamenii au depozitat mormane de gunoi, care ulterior ajung în râul Bâc. Acţiunea de salubrizare a fost organizată de către echipa „Hai Moldova”, cu prilejul Zilei globale a curăţeniei.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   775 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   587 Accesări   
 
 

În câteva ore, voluntarii au reuşit să adune zeci de saci cu gunoi.

„Am ieşit să mă implic, pentru că e o schimbare pe care doar noi tinerii putem să o facem şi doar prin noi poate să intervină o schimbare în Moldova, prin deşeuri noi am întâlnit sticlă, plastic, cauciucuri, apa este foarte murdară din cauza deşeurilor”. „Este viitorul nostru, noi urmează să trăim pe această planetă şi nu este bine să dăm cu piciorul unde noi trăim şi unde noi urmează să ne creăm un viitor alături de familiile noastre”. „În primul rând nu trebuie să fim indiferenţi de ceea ce priveşte mediul în care trăim, trebuie să facem în aşa mod ca să fim mândri de mediul nostru”. „Este foarte poluat şi nu toţi cetăţenii oraşului îşi fac prea mare griji în privinţa asta. Trebuie în rândurile noastre să atragem cât mai mulţi tineri şi să trezim cetăţenii pentru a păstra natura şi de a recicla gunoiul”, susţin voluntarii.

Acţiunea de salubrizare a fost organizată de echipa „Hai Moldova”. Tinerii speră că gestul lor va fi un exemplu pentru cei din jur.

„Eu foarte mult vreau ca acest exemplu pentru oamenii care locuiesc în jur să fie o demonstraţie că este posibil de menţinut această curăţenie, noi dăm o mână de ajutor şi chiar să se bucure de acest râuleţ”, a declarat Nadejda Cebotari, coordonatoare de proiect.

Acţiuni similare prilejuite de Ziua globală a curăţeniei au avut loc în mai multe regiuni din ţară.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney