Prima   |  Inițiative comunitare | Tinerii ambasadori europeni vor informa despre programele UE accesibile

Tinerii ambasadori europeni vor informa despre programele UE accesibile

22.09.2019   121 Accesări  
Zeci de tineri ambasadori europeni construiesc punţi de legătură între Uniunea Europeană (UE) şi Republica Moldova. Ei vor merge în zece şcoli din ţară şi vor informa elevii şi profesorii despre programele europene accesibile. Evenimentul are loc în contextul campaniei naţionale de informare „UE-Moldova. Împreună mai puternici. Creăm noi oportunităţi pentru tineri”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor
13.12.2019   79 Accesări   
Satul Sipoteni din Călăraşi a fost desemnat ,,Capitala Tineretului 2020”
24.11.2019   99 Accesări   
 
 

Sabin Rufa a participat la mai multe programe europene şi a venit să-şi împărtăşească experienţa. Tânărul acum este student în Marea Britanie, dar doreşte să se întoarcă acasă pentru a produce schimbarea.

„În aceste şcoli noi urmează să vorbim despre UE, valorile noastre comune, despre oportunităţi şi cel mai important noi vom avea şi un workshop prin care vom învăţa tinerii cum să fie implicaţi civic”, a declarat Anastasia Eşanu, coordonatoare, Tinerii Ambasadori Europeni în Moldova.

Tinerii ambasadori europeni îi îndeamnă pe elevi să participe la programele europene, pentru a-şi lărgi orizontul cunoaşterii.

„Eu am avut această oportunitate, am fost cu Erasmus în Oradea, România şi vreau să zic că este o şansă extraordinară. Acolo se bazează mai mult pe proiecte, pe viaţa extracurriculară”, a spus Nadejda Monastarlî, tânăr ambasador european.   

Campania naţională de informare este organizată de către Delegaţia UE, cu suportul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

„În primul rând vrem să le dăm toate informaţiile despre posibilităţile care ei le au în toate programele noastre, proiecte care sunt aici, pentru susţinerea generaţiei tinere, pentru dezvoltarea ei în timpul când sunt studenţi, elevi”, a menţionat ambasadorul UE în Moldova, Peter Michalko.

„Vreau să mă adresez şi acelor zece şcoli care-i vor primi pe tinerii noştri ambasadori, dar şi tuturor elevilor, copiilor care fac parte din consiliile de elevi din instituţiile şcolare, să devină mai activi şi să nu se limiteze doar la nişte lucruri de rutină sau la nişte lucruri tradiţionale”, susţine ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Campania de informare va dura până pe 30 noiembrie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney