Prima   |  Inițiative comunitare | Hai Moldova organizează o campanie naţională pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice

Hai Moldova organizează o campanie naţională pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice

15.09.2019   313 Accesări  
Colectarea şi reciclarea deşeurilor electrice şi electronice este una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă ţările lumii. Echipa Hai Moldova organizează o campanie naţională pentru colectarea acestui tip de deşeuri, care va fi lansată duminică la Iarmarocul Ecologic din centrul capitalei. Astăzi orăşenii au fost îndemnaţi să fie responsabili şi să ducă la punctele de colectare bateriile vechi, telecomenzile şi telefoanele uzate, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   334 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   333 Accesări   
 
 

„Încălzirea globală este deja o problema foarte serioasă în secolul nostru Dacă nu o să reuşim să corectăm acum situaţia, atunci planetă noastră o să ne distrugem singuri. Şi anume noi tinerii putem să susţinem diferite proiecte care ne-ar ajută să-i îndemnăm chiar şi pe cei din generaţiile mai în vârstă să schimbăm ceva. Acum putem să reciclăm putem să ne implicăm în proiecte”, a spus o femeie.

„Am venit aici cu containerele mele că să nu poluez mediul şi să văd cu ce ne bucură Chişinăul în domeniul producţiei ecologice”, a declarat un bărbat.

Şi dacă până nu demult aruncarea deşeurilor electronice şi electrice în lada cu deşeuri menajere era un lucru obişnuit, oamenii spun că în prezent nu o mai fac deoarece conştientizează pericolul pe care acestea îl comportă.

„Până acum le aruncăm la gunoi dar de ceva timp mă gândesc să le reciclez cumva, deşi încă nu prea am găsit unde poţi să le dai să le recicleze”, a menţionat o femeie.

„Telefoanele le ţinem acasă până ce pentru că ştiţi să strică unul i-ai altul, dar corect trebuie de strâns de colectat în locuri separate”, a spus un bărbat.

De campania de colectare a deşeurilor electrice şi electronice se arată interesaţi şi unii antreprenori.

„Compania noastră se ocupă cu reciclarea anvelopelor, metodă pe care noi o facem şi este una mecanică, nu se încălzeşte, nu se arde nimic. În urmă procedurii care are loc se obţin granule de cauciuc, tot noi le folosim la producerea plăcilor din cauciuc, la terenurile sportive cele de joacă pentru copii e o metodă care se foloseşte în toată lumea. La moment în Moldova sunt doar două firme autorizate care reciclează anvelopele”, a declarat antreprenorul, Alexandru Dodonov.

Campania naţională pentru colectarea deşeurilor electronice şi electrice începe pe 15 septembrie şi se va desfăşura până în dată de 15 octombrie. Toate bateriile, telecomenzile, telefoanele vechi şi alte utilaje vor fi duse la o fabrică de reciclare din România. De anul trecut, în municipiul Chişinău sunt circa 80 de puncte de colectare a deşeurilor electronice. Ele sunt amplasate în centre comerciale, benzinării, dar şi în instituţii publice, precum şcoli, primării sau Guvern. Pentru aruncarea acestor deşeuri în gunoiul comun, persoanele fizice şi cele juridice riscă amenzi între 1200 şi 9000 mii de lei.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney