Prima   |  Inițiative comunitare | Tabăra din Coşniţa, locul unde-şi dau întâlnire copii din Moldova, România, Ucraina şi Rusia

Tabăra din Coşniţa, locul unde-şi dau întâlnire copii din Moldova, România, Ucraina şi Rusia

25.08.2019   435 Accesări  
Limba şi diferenţa de cultură nu dezbina, ci sunt motive de prietenie. De acest fapt sunt convinşi copiii care petrec vara la Tabăra Prietenia din Coşniţa, raionul Dubăsari. Tabăra activează timp de 12 ani, perioadă în care copii de pe ambele maluri ale Nistrului, dar şi din România, Ucraina şi Rusia, şi ţările europene şi-au dat întâlnire, pentru a petrece perioada estivală productiv şi distractiv.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   892 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   646 Accesări   
 
 

Mihai Verlan vine la tabăr pentru al doilea an. Născut în Marea Britanie, băiatul spune că e ataşat de Moldova şi mereu se întoarce cu drag.

„Să mă prietenesc cu copii noi, să mai fac cunoştinţă, în an tot am venit şi mi-a plăcut şi atunci şi am mai venit”, a spus Mihai.

Copii spun că au parte de un program de activitate complex.

„Aici este bine , mi-am făcut cam mulţi prieteni, învăţătorii sunt buni”, a menţionat alt copil.

Timp de trei ani, la tabăra vin şi copii din regiunea Vladimir a Federaţiei Ruse.

„Aici îmi place foarte mult, toţi oamenii sunt ospitalieri, timpul de afară este super, îmi plac excursiile”, a spus un copil din Federaţia Rusă.

Piscină, teren pentru joacă,echipament pentru cultură fizică modern şi multe distracţii sunt doar câteva dintre elementele de dotare ale taberei.

„Toate felurile de sport care pot fi antrenate în tabără le avem, pe lângă asta diferite concursuri artistice, concurs de pictură, desen pe asfalt avem diferite concursuri de lucrat cu mâna, de abilităţi MUSCA avem un concurs foarte interesant în căutarea comorilor”, a spus educatoarea Olga Chiseliov.

„Am avut tabără de limbă engleză, am avut şi un tur de artă, de cultură care de asemene a fost foarte important din punct de vedere a unificării cetăţenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru, dar şi de peste hotare, această unitate pe care noi încercăm să o promovăm, anume prin intermediul copiilor este absolut importantă pentru a promova pacea, pentru a promova buna înţelegere şi prietenia”, a spus preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Polcinschi.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney