Prima   |  Inițiative comunitare | Suedia a susținut și cea de-a 2-a ediție a proiectului de incluziune socială prin muzică La La Play Voices 2019

Suedia a susținut și cea de-a 2-a ediție a proiectului de incluziune socială prin muzică La La Play Voices 2019

02.08.2019   427 Accesări  
Timp de șapte zile, 130 de copii din toată țara au participat în cadrul proiectului de incluziune socială prin muzică La La Play Voices, inițiat de către dirijorul „Moldovan National Youth Orchestra”, Andriano Marian. Sprijinit financiar de către Suedia, prin intermediul Fundației Est Europene, proiectul muzical se află la cea de-a 2-a ediție și s-a încheiat cu un concert susținut în Scuarul Catedralei Nașterea Domnului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   460 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   411 Accesări   
 
 
Echipa „Moldovan National Youth Orchestra”, a fost pe parcursul lunilor aprilie – iulie la audiții în toată țara, timp în care a descoperit tineri talentați din diverse medii sociale și pe care îi unește muzica. 
 
„Am avut un program foarte intens, pentru că nu în fiecare zi unești 130 de copii. Au fost niște zile mai atipice pentru ei ca și program, dar  am avut foarte multe activități. Pentru noi a contat să discutăm cu fiecare dintre ei, să-i cunoaștem personal. Printre participanți avem copii fără mame, copii cu părinți plecați peste hotare și acești copii au avut prioritate pentru proiect”, a declarat Andriano Marian, conducătorul „Moldovan National Youth Orchestra”. 
 
„Noi vom continua să susținem acest proiect, aspirațiile fetelor și băieților din Moldova și să le oferim oportunitatea să-și descopere talentele pentru a le da posibilitatea să crească profesional”, a declarat Adam Amberg, Șef al Secției Cooperare pentru Dezvoltare din cadrul Ambasadei Suediei în Republica Moldova. 
 
Totodată, domnul Amberg a menționat faptul că Suedia susține inițiativele culturale din țara noastră și implicarea tuturor grupurilor sociale în astfel de activități. 
 
„Colegii noștri implicați în proiect au hotărât să mărească numărul de copii care ar merita să fie uniți în această familie, pentru a transmite mesaje prin artă, prin muzică și pentru a ne demonstra că un grad de vulnerabilitate sau un statut social divers nu ne oprește să trăim viața frumos. Fundația Est-Europeană, din resursele financiare ale Suediei, a decis să susțină această continuitate, care nu este doar logică, dar și fezabilă”, a declarat Carolina Blajin, Coordonator Comunicare la Fundația Est-Europeană.
 
Cei 130 copii, implicați în proiectul La La Play Voices, au interpretat 20 de lucrări muzicale din Mozart, Queen, ABBA  dar și lucrări ale artiștilor din țara noastră. Ei au fost acompaniați de către „Moldovan National Youth Orchestra”, dirijată de Andriano Marian și Cristian Spătaru.
 
Prin comparație, anul acesta în cadrul proiectului au participat 24 de băieți, în timp ce la ediția precedentă au fost selectați doar doi. Astfel, grație eforturilor organizatorilor, ediția La La Play Voices 2019, devine mai incluzivă și din perspectiva egalității de gen.
 
 
Parteneri ai proiectului: Gas Natural Fenosa, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu”, Centrul de Tineret, Vasconi.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney