Prima   |  Inițiative comunitare | 16 voluntari şi-au propus să contribuie la prevenirea corupţiei

16 voluntari şi-au propus să contribuie la prevenirea corupţiei

15.04.2019   60 Accesări  
16 tineri din diferite localităţi ale Moldovei, voluntari ai Centrului Naţional Anticorupţie, şi-au propus să contribuie la prevenirea corupţiei şi promovarea integrităţii prin metode inovative.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Două troleibuze articulate, asamblate la Chișinău, vor circula pe linia 22
22.04.2019   72 Accesări   
Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul noilor tehnologii
19.04.2019   50 Accesări   
 
 

Managera de proiect în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) din Moldova, Olga Crivoliubic, a declarat că tinerii vor elabora propriile platforme şi idei de comunicare, prin care să combată taxele neformale, favoritismul şi copiatul - practici ce generează corupţia în învăţământ.

„Scopul acestui program este să implicăm tinerii în activităţile de prevenire a corupţiei, pentru că ei sunt viitorul nostru, tânăra generaţie, ei vor fi cei care vor veni cu propuneri de a face diferite activităţi de promovare a prevenirii corupţiei în special în instituţiile de învăţământ din care vin. Activităţile pot fi: instruire, flashmob-uri, cluburi de integritate, concursuri, teatru social”, a spus Olga Crivoliubic.

Şeful de secţie din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Ion Pruteanu, susţine că schimbarea depinde în primul rând de tineri, iar ei pot deveni mesageri anticorupţie în instituţie.

„Fenomenul există şi trebuie de prevenit”, a menţionat Ion Pruteanu.

Proiectul „Lupta cu corupţia prin consolidarea integrităţii în Republica Moldova” este implementat de către PNUD, în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Oficiul Avocatului Poporului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Proiectul se va desfăşura în perioada 2019-2021 şi va fortifica capacităţile actorilor din sectorul public şi privat, precum şi ale organizaţiilor societăţii civile, de implementarea eficientă a instrumentelor şi standardelor de prevenire a corupţiei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney