Prima   |  Inițiative comunitare | Chişinăuienii s-au mobilizat astăzi pentru a curăţa albia râului Bâc din capitală

Chişinăuienii s-au mobilizat astăzi pentru a curăţa albia râului Bâc din capitală

16.03.2019   67 Accesări  
Chişinăuienii s-au mobilizat astăzi pentru a curăţa albia râuleţului Bâc din capitală, dar şi a teritoriile din preajma mai multor bazine acvatice din Chişinău. Voluntarii au fost organizaţi municipalitate, cu sprijinul Asociaţiei Ecologiştilor. La acţiune s-au alăturat şi militarii Armatei Naţionale. Primăria Chişinău a asigurat ustensiilele necesare, dar şi transportul pentru evacuarea deşeurilor.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Turnul de Apă din Chișinău, deschis publicului spre vizitare și în zilele de sâmbătă
09.04.2019   30 Accesări   
Lisabona va ajuta Chişinăul să îmbunătăţească reţeaua de transport public şi pistele pentru biciclişti
20.03.2019   105 Accesări   
 
 

De la prima ora a dimineţii înarmaţi cu saci de gunoi, mănuşi şi greble, zeci de voluntari împreuna cu angajaţi ai Primăriei au strâns gunoiul de pe albia râului Bâc.

„O mână de ajutor pentru oraş, să fie curat, să ne bucurăm pentru cutăţenie. Lucrători nu prea ajung în oraş şi trebuie să ajutăm oraşul”, „Ne dorim un oraş curat, dar vrem ca si cei din jur să păstreze munca noastra. ne dorim totuşi o ţară civilizată. Aici este foarte murdar”, „-Este mult gunoi. - Foarte mult, numai că lumea nu păstrează. Ei vreau în Europa, dar cu aşa curăţenie în Europa nu te duci”, „Trebuie să începem de la noi şi doar aşa vom avea un oraş curat, frumos şi ecologic. Fiecare om trebuie să facă ceva bun pentru oraş”, au declarat voluntarii.

Tinerii la fel nu au rămas indiferenţi şi au ieşit să dea o mână de ajutor.

„Îmi pasă pentru că este oraşul în care m-am născut şi un de trăiesc. Am venit cu prietenii mei şi am decis să ajutăm oraşul”, „Eu cred că mereu trebuie să avem un mediu mai curat, doar este un drept de al nostru şi o ogligaţie să păstrăm un mjediu curat”, au menţionat tinerii.

A muncit cot la cot cu oamenii şi primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu. Edilul spune ca antreprenorii care nu respectă curăţenia în apropierea râului Bâc vor fi amendati.

„Sunt mai multe echipe care sunt împrăştiate pe tot oraşul ca să curăţe. O să încercăm cumva să amenajăm zona respectivă, să punem amenzi şi administraţiei pieţei dacă nu o să aibă grijă, sunt şi foarte mulţi agenţie, deşi sunt economici privaţi, dar sunt persoane individuale care la fel vin şi fac vânzări aici. Vom încerca să ţinem curat”, a povestot primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Concomitent cu acţiunea desfăşurată pe râul Bâc, au fost salubrizate şi teritoriile din preajma lacurilor din capitala. Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită anual în data de 22 martie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney