Prima   |  Inițiative comunitare | Un grup civic îşi propune să revitalizeze râul Bâc

Un grup civic îşi propune să revitalizeze râul Bâc

21.01.2019   118 Accesări  
Doresc să revitalizeze râul Bâc şi să recupereze spaţiul adiacent. Este vorba despre o iniţiativă de recucerire a urbanităţii, de repunere în circuitul public şi administrativ a râului Bâc, dar şi a zonei intravilane. Ideea a fost lansată astăzi de Grupul civic pentru patrimonial cultural, profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei şi specialişti notorii de dezvoltare urbană.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Turnul de Apă din Chișinău, deschis publicului spre vizitare și în zilele de sâmbătă
09.04.2019   30 Accesări   
Lisabona va ajuta Chişinăul să îmbunătăţească reţeaua de transport public şi pistele pentru biciclişti
20.03.2019   106 Accesări   
 
 

„Este vizată elaborarea unui plan de dezvoltare a teritoriului riveran, care include relocarea centrului administrativ municipal, adică primăria, consiliul municipal, direcţiile de specialitate din zona centrală a oraşului pe malurile râului Bâc”, a spus membrul grupului civic, Margareta Petrușevschi.

„Care va include săli de şedinţe, conferinţe, expoziţii, hotel, bibliotecă, centru de agrement, cafenele. Studenții arhitecți formați la UTM sunt pregătiți de provocare de a reabilita și a moderniza albia răului Bâc”, a declarat șeful departamentului Arhitectură din cadrul UTM, Aurelia Carpov.

„În zona respectivă poate să apară un bilding bal al primăriei care să acumuleze toate serviciile, care actualmente sunt împrăştiate în oraş, ocupând mii şi mii de metri pătraţi. Nu este o idee nouă, aşa a făcut Vilniusul în 2001-2002. Aceasta este o eficientizare, Vilniusul a economisit 5000 de metri pătraţi de spaţiu”, a declarat membrul grupului civic, Alexandru Corduneanu.

Discuţiile publice pe marginea acestui subiect vor avea loc în 28 ianuarie, la  atelierul  „Oraşul şi Râul” desfăşurat la Universitatea Tehnică din Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney