Prima   |  Inițiative comunitare | Recital de pian pe peronul gării din Chișinău

Recital de pian pe peronul gării din Chișinău

14.09.2018   380 Accesări  
Compozitorul Eugen Doga a susținut vineri, 14 septembrie, un recital de pian chiar pe peronul gării din capitală. Maestrul a interpretat câteva dintre cele mai faimoase melodii ale sale, încântând publicul, transmite IPN. „Locul pentru un asemenea recital a fost ales perfect. Gara este o poartă spre lume. Mă bucur că am ocazia să mă aflu aici”, a menționat Eugen Doga, spunând că nu a mai cântat niciodată într-o gară.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Două troleibuze articulate, asamblate la Chișinău, vor circula pe linia 22
22.04.2019   65 Accesări   
Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul noilor tehnologii
19.04.2019   46 Accesări   
 
 

Ulterior, maestrul a fost surprins de prestația copiilor de la Palatul de Cultură al Feroviarilor, care au cântat și au dansat pe celebra melodie „Maria-Mirabela”, scrisă de Eugen Doga, pe versuri de Grigore Vieru.

„Nu este cea mai ușoară lucrare, însă a fost interpretată perfect de acești minunați copii. Sper că ei vor deveni un exemplu și pentru alții. Au ciripit atât de frumos! Cred că ei, cu timpul, se vor transforma în niște privighetori, care vor cuceri meridianele, poate chiar cu ajutorul „Căii Ferate”, a menționat Eugen Doga.

Directorul general al CFM, Iurii Topala, i-a mulțumit compozitorului  pentru deschidere și colaborare. „Maestrul a dăruit companiei dreptul de a-i utiliza melodiile în gările și trenurile din țară, contribuind, în acest fel, la delectarea călătorilor noștri”, a comunicat directorul general al CFM.

În 2018, Eugen Doga a obținut dreptul de a circula gratuit cu trenul pe oricare dintre cursele CFM.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney