Prima   |  Inițiative comunitare | Activitatea mass-mediei naționale va fi reglementată de o nouă concepție

Activitatea mass-mediei naționale va fi reglementată de o nouă concepție

24.08.2018   324 Accesări  
Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Turnul de Apă din Chișinău, deschis publicului spre vizitare și în zilele de sâmbătă
09.04.2019   31 Accesări   
Lisabona va ajuta Chişinăul să îmbunătăţească reţeaua de transport public şi pistele pentru biciclişti
20.03.2019   106 Accesări   
 
 

Documentul va servi drept punct de referinţă pentru politicile publice în domeniul mass-media, politici menite să fortifice rolul sistemului mediatic în asigurarea dreptului constituţional la informaţie al cetăţenilor şi în consolidarea unei societăţi democratice.

În Concepție este stabilit cadrul normativ de reglementare a activităţii mass-media, menit să asigure funcţionarea acesteia pe principii democratice şi într-un spaţiu mediatic securizat. La fel, a fost reglementat şi cadrul juridico-economic care să asigure gestionarea domeniului mass-media ca agent economic specific în condiţiile economiei de piaţă şi concurenţei loiale.

Un capitol separat din Concepţie se referă la instrumente şi căi de soluţionare a problemelor identificate. Soluțiile includ perfecţionarea continuă a cadrului juridic naţional în domeniul mass-media şi în domenii conexe, elaborarea şi punerea în aplicare a strategiei, programului şi planului de acţiuni în vederea realizării obiectivelor Concepţiei, monitorizarea şi analiza procesului de implementare, precum și dezvoltarea cercetării domeniului mass-media. Anual, Guvernul va elabora rapoarte privind rezultatele implementării obiectivelor.

Potrivit autorilor, Concepţia corespunde reglementărilor europene și a fost elaborată de experți naționali și internaționali, precum și de reprezentanți ai societății civile în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney