Prima   |  Inițiative comunitare | Una dintre dificultățile tinerilor este obținerea unui loc de muncă, studiu

Una dintre dificultățile tinerilor este obținerea unui loc de muncă, studiu

26.05.2018   418 Accesări  
Una dintre provocările cu care se confruntă tinerii din Moldova este dificultatea de a obține un loc de muncă. Tinerii mai menționează posibilitățile limitate de a iniția o afacere, dar şi incapacitatea de asigurare financiară a tinerii familii. Datele se conțin într-un sondaj prezentat la Conferinţa Națională a consiliilor raionale şi municipale de tineret, desfășurată vineri, 26 mai, la Chişinău, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Două troleibuze articulate, asamblate la Chișinău, vor circula pe linia 22
22.04.2019   72 Accesări   
Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul noilor tehnologii
19.04.2019   49 Accesări   
 
 

Pentru a-şi găsi un loc de muncă, de cele mai dese ori tinerii apelează la familie, apoi la instituțiile de învăţământ. De asemenea, aceștia se adresează la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, la centre de resurse pentru tineret  sau la ONG-uri.

Rugați să menționeze problemele cu care se confruntă pe piața muncii, respondenții au punctat: salariul insuficient, lipsa dorinței din partea angajatorului de a angaja tineri fără experiență, condiții de muncă nefavorabile, discriminarea etc.

În opinia tinerilor, printre măsurile de facilitare a angajării tinerilor în câmpul muncii ar fi stimularea agenților economici care iau la muncă persoane tinere, dar şi acordarea facilitaților pentru inițierea afacerilor. De asemenea, s-a menționat: afișarea mai multor anunțuri cu posturi vacante, parteneriate stabilite între instituțiile de învăţământ şi angajatori etc.

Respondenții la sondaj au mai amintit printre probleme şi accesul limitat la studii, posibilitățile limitate de afirmare a tinerilor în Moldova, migrația peste hotare şi, nu în ultimul rând, nivelul scăzut de informare cu privire la sănătatea reproductivă, dar şi criminalitatea în rândul tinerilor din localitatea natală.

Petru Grecu, co-preşedinte al Consiliului Municipal de Tineret, a declarat că în cadrul acestei conferințe sunt abordate problemele şi succesele din cadrul activității consiliilor raionale şi municipale de tineret. Sunt puse în discuție dificultățile şi sunt identificate soluții.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1108 tineri cu vârsta cuprins între 14 şi 35 de ani.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney