Prima   |  Inițiative comunitare | Oamenii cu nevoi speciale trag un semnal de alarmă

Oamenii cu nevoi speciale trag un semnal de alarmă

22.05.2018   344 Accesări  
Sunt diferiţi, dar egali. Oamenii cu nevoi speciale din ţară trag un semnal de alarmă asupra problemelor sistemice existente la nivel local în asigurarea respectării drepturilor lor. În acest sens, cu susţinerea promotorilor locali şi a parajuriştilor, a fost oferită asistenţă juridică primară la nivel local în peste 20 de localităţi din ţară. Acestea sunt rezultatele proiectului „Sprijinirea asistenţei juridice primare accesibile pentru persoane cu dizabilităţi din regiunile Moldovei”, făcute publice astăzi, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Două troleibuze articulate, asamblate la Chișinău, vor circula pe linia 22
22.04.2019   70 Accesări   
Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul noilor tehnologii
19.04.2019   49 Accesări   
 
 

„Am reuşit să construim rampe accesibile şi intrări accesibile pentru persoanele cu dizabilităţi. Chiar avem unicul gimnaziu din Ungheni accesibil în totalitate. Pe două drumuri din municipiul Ungheni am reuşit să construim, şi încă mai merg reparaţii acolo, trotuare accesibile pentru persoanele cu dizabilităţ

„Promotorii locali au fost foarte activi în soluţionarea problemelor cu care se confruntă în localitate. Au fost iniţiate 18 campanii de advocacy, 12 dintre ele sunt finalizate cu succes, celelalte șase sunt în curs de realizare. Promotorii locali vor continua să colaboreze cu autorităţile publice locale în vedere atingerii rezultatelor propuse”, a spus consultanta în advocacy, Olga Cenușa.

Experţii şi reprezentanţii grupurilor de iniţiativă spun că depun tot efortul ca persoanele cu dizabilităţi să beneficieze de servicii de calitate şi să nu fie discriminate.

„Peste o mie de persoane cu dizabilităţi au beneficiat de asistenţă juridică primară. Unele cazuri au fost preluate de către organizaţii şi sunt acum examinate de către juriştii şi angajaţii centrului. La nivel local s-a reuşit asigurarea condiţiilor de accesibilitate la instituţiile publice, la infrastructura drumului”, a afirmat directorul executiv al Centrului de Asistență Juridică pentru Persoanele cu Dizabilități, Vitalie Meșter.

„Nu ne oprim numai la componenta acordarea asistenţei juridice primare, ci trebuie să mergem mai departe şi să lucrăm şi la livrarea asistenţei juridice calificate persoanelor cu dizabilităţi. Inclusiv în cadrul unui parteneriat sau mecanism aprobat la nivel de stat, prin procurarea de servicii de la organizaţii specializate”, a punctat directorul executiv al Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, Lilian Darii.

Proiectul „Sprijinirea asistenţei juridice primare accesibile pentru persoane cu dizabilităţi din regiunile Moldovei” a durat un an şi a fost susţinut financiar de Ambasada Marii Britanii la Chişinău.

„Implicarea problemelor de gen şi incluziunea sunt principalele probleme în acest domeniu. Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi este o prioritate pentru Marea Britanie. Vrem să ne asigurăm că persoanele cu nevoi speciale sunt incluse în societate şi beneficiază de ajutor şi asistenţă internaţională”, a spus șeful adjunct al Ambasadei Marii Britanii la Chişinău, Alexandra Gaunt.

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney