Prima   |  Inițiative comunitare | Centrul de găzduire şi orientare a persoanelor fără adăpost va fi extins

Centrul de găzduire şi orientare a persoanelor fără adăpost va fi extins

14.05.2018   220 Accesări  
Centrul de găzduire şi orientare a persoanelor fără adăpost va a fi extins. Municipalitatea în cooperare cu o asociaţie obştească a elaborat un proiect de construcţie ce va fi realizat pe teritoriul Centrului de pe strada Haltei din capitală. Anunţul a fost făcut la şedinţa operativă de la Primărie de către şefa Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Sănătate, Irina Banova, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
A fost lansat Programul de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret
19.12.2018   120 Accesări   
Mai mulţi tineri din capitală au învăţat de la specialişti internaţional tehnicile de producţie video
16.12.2018   62 Accesări   
 
 

„Ne dorim să lărgim spaţiile centrului „Haltei”, pentru a evita pe viitor aglomerarea dormitoarelor. Noi planificam construcţia unei clădiri din 15 containere, unde vor fi amplasate încă 20 de persoane”, a declarat Banova.

Pentru renovarea centrului, autorităţile spun că se vor cheltui 300 de mii de euro, iar banii urmează să vină în mare parte de la donatorii externi.

„ Construcția prevede şi dotarea, conectarea la toate reţelele electrice. Vom înainta către mai mulţi donatori externi, sigur că va veni şi municipalitatea cu un procent anumit pentru susţinerea proiectului dat, dar în special donatorii pentru că sunt investiţii mari”, a adăugat şefa Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Sănătate.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a anunţat că este în plină desfășurare procesul de angajare în câmpul muncii a beneficiarilor centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost. Aproximativ 40 de oameni au deja un loc de muncă.

„La direcţia socială s-au adresat mai multe persoane care au fost repartizate atât la GFL-URI, cât şi la „Spaţii Verzi”, pentru a se angaja. Unii dintre ei au fost angajaţi”, a adăugat Codreanu.

În prezent, Centrul de găzduire şi orientare a persoanelor fără adăpost din capitală are o capacitate de la 70 până la 100 de oameni.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney