Prima   |  Inițiative comunitare | Noi acţiuni de susţinere a organizaţiilor necomerciale

Noi acţiuni de susţinere a organizaţiilor necomerciale

28.03.2018   677 Accesări  
Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, 28 martie, proiectul Legii cu privire la organizaţiile necomerciale. Scopul documentului este să îmbunătăţească cadrul legal care reglementează activitatea organizaţiilor neguvernamentale şi să simplifice procedura de înregistrare a acestora, contribuind la o mai bună asigurarea a libertăţii de asociere.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Voluntarii, despre reuşitele anului trecut
17.02.2019   82 Accesări   
Preşcolarii din Găgăuzia vor fi asiguraţi cu manuale pentru a învăţa limba română
11.02.2019   142 Accesări   
 
 

Proiectul prevede eliminarea restricţiilor pentru anumite categorii de persoane de a fonda sau a conduce organizaţii necomerciale, asigurarea unor garanţii suplimentare menite să protejeze libertatea de asociere, eliminarea restricţiilor teritoriale de activitate, dar şi limitarea posibilității de intervenţie a statului în activitatea acestor structuri.

Documentul stabilește, de asemenea, principiile de constituire și funcționare a organizațiilor necomerciale și prevede că înregistrarea acestora va fi realizată de către Agenţia Servicii Publice, în mod gratuit. Totodată, sunt prevăzute atribuțiile organizațiilor necomerciale, rigorile de transparenţă şi procedura de atribuire a statutului de utilitate publică.

Potrivit Guvernului, la elaborarea actului normativ s-a ținut cont inclusiv de expertiza unor ONG-uri, care au formulat mai multe propuneri luate în considerație.

În prezent, în Registrul organizaţiilor necomerciale sunt înscrise circa 8860 de asociaţii obşteşti, fundaţii și instituţii private.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney