Prima   |  Inițiative comunitare | Profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului, instruiţi în domeniul metodelor pro-active de educaţie pentru drepturile omului

Profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului, instruiţi în domeniul metodelor pro-active de educaţie pentru drepturile omului

26.03.2018   9467 Accesări  
Peste 300 de profesori de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la instruiri privind metodele moderne de educaţie, în cadrul unui proiect finanţat de către Uniunea Europeană.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Voluntarii, despre reuşitele anului trecut
17.02.2019   80 Accesări   
Preşcolarii din Găgăuzia vor fi asiguraţi cu manuale pentru a învăţa limba română
11.02.2019   140 Accesări   
 
 

În cadrul proiectului, profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului au vizitat Liceului teoretic din Avdarma, Comrat, unde elevii îşi fac lecțiile ca în Europa: au uitat de cretă și burete, pentru că fiecare clasă este dotată cu tablă interactivă.

„Scopul acestui proiect este de a spori măsurile de consolidare a încrederii, prin intermediul instruirii în comun a profesorilor. Astfel, ei, profesorii, află multe lucruri noi, văd care este situația reală”, susține Andrei Borșevschi, președinte, Institutul pentru Democrație.

Drept exemplu de bune practici este şi rețeaua de instruire în domeniul drepturilor omului, din care fac parte școlile şi ONG-urile din regiunea transnistreană.

Drepturile omului sunt promovate şi la Comrat, unde a fost deschis un Centru național metodologic.

„Sunt incluse noi metode de predare a drepturilor omului, în baza cărora este instruită noua generație, care să aiba posiblitatea să se dezvolte ca personalitate, să-şi cunoască drepturile și ce însemnă o educație democratică, după programe europene”, susține Jana Șașcova, metodistă în cadrul Centrului de resurse din Comrat.

Proiectul a fost lansat în decembrie 2016, în cadrul unui program comun al Uniunii Europene, Institutul pentru Democrație, în parteneriat cu Societatea culturală bulgară „Rodoliubeţ” şi Centrul pentru promovarea şi protejarea drepturilor femeilor tinere. Prin intermediul acestui program este planificată și acordarea a șapte credite nerambursabile, a câte șapte mii de euro, pentru promovarea drepturilor omului. Astfel, ONG-urile pot aplica la concurs până la finele acestei luni. Cererile pot fi depuse la Institutul pentru Democraţie din Chișinău.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney