Prima   |  Inițiative comunitare | Asistenţă pentru studierea aprofundată a limbii germane

Asistenţă pentru studierea aprofundată a limbii germane

25.03.2018   352 Accesări  
A X-a aniversare a iniţiativei PASCH – sărbătorită cu mult fast de Liceul „Spiru Haret” din Chişinău. Elevii au relatat despre experienţa şi cunoştinţele acumulate, au organizat pentru oaspeţi workshop-uri şi un program artistic variat. Iniţiativa PASCH – şcoli ale viitorului – aparţine Ministerului de Externe al Germaniei, la care au aderat până acum două licee din Moldova, Spiru Haret şi Nicolae Gogol din Bălţi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
A fost lansat Programul de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret
19.12.2018   119 Accesări   
Mai mulţi tineri din capitală au învăţat de la specialişti internaţional tehnicile de producţie video
16.12.2018   62 Accesări   
 
 

Gela Scerbina face parte din cei peste 30 de elevi de la Liceul „Spiru Haret” din capitală, participanţi la proiectul PASCH. Eleva a avut posibilitate să studieze, timp de două săptămâni, la o academie din Kiev.

„Am acumulat cunoștințe în domenii ca chimia, biologia, fizica, informatica. Am comunicat cu nativi germani, mi-am îmbunătăți nu doar limba scrisă, dar și limba vorbită. Datorită acestei oportunități nu doar că îți faci cunoștințe noi, dar pe viitor te integrezi mult mai reușit în societate”, a spus eleva.  

Participarea la acest proiect l-a ajutat pe Vadim Pavlov să facă o facultate de economie la o universitate prestigioasă din Magdeburg, Germania. Tânărul spune că după finalizarea studiilor se va întoarce neapărat în țară.

„Aceasta este una dintre oportunitățile majore pe care mi le-a oferit programul. Am avut ocazia să merg la diferite workshop-uri, seminare cu alți absolvenți ai școlilor PASCH din toată lumea: Noua Zeelandă, Germania, Franța, Brazilia”, a menționat absolventul Liceului „Spiru Haret”.

Pe lângă elevi, de schimb de experiență și instruiri beneficiază și profesorii. „Deja de doi ani, doi elevi de la noi, timp de 20 de zile, merg în Germania și absolut totul este plătit de Goethe-Institut. De asemenea, avem tabere de vară în România”, a specificat profesoara de limbă germană de la Liceul „Spiru Haret”, Liliana Guzun.

„În România coordonăm cu două școli și în Moldova la fel. Căutăm acum a treia școală. Este un proiect foarte important, care le dă posibilitate elevilor să vadă cum se trăiește în Germania, dar și să-ți îmbunătățească limba germană. Noi oferim burse pentru elevi în Germania, dar și în Grecia, Turcia și Ucraina”, a spus coordonatoare de proiect, Cristina Mărculeț.

Proiectul PASCH cuprinde în total 2000 de școli, inclusiv 600 coordonate de institutul Goethe.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney